Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Доцільніше збудувати заново: глава Укренерго про стан об'єктів енергетики

В Укренерго розповіли про наслідки атак з боку Російської Федерації для української енергосистеми

Фото: Unsplash, Укренерго. Колаж: Pro Гроші

Україна матиме серйозні роботи з відновлення

Фото: Unsplash, Укренерго. Колаж: Pro Гроші

Хоча усі українські об'єкти енергетики, що пошкодила Росія, можна відновити, деякі з них доцільніше збудувати заново.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Все підлягає ремонту та відновленню, питання лише у термінах. Є об'єкти, які можна відновити за кілька днів, є ті, що відновлюються за тижні, а є – за місяці", – сказав він.

Також Кудрицький наголосив, що після перемоги у війні Україну чекає серйозна робота з відновлення об'єктів критичної інфраструктури.

"Це ще потребує оцінки, але деякі об'єкти доцільніше буде побудувати заново, ніж відновити. Тож наша мережа стане сучаснішою, оскільки вже ніхто не відбудовуватиме за старими технологіями", – додав глава Укренерго.

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський заявив, що з 10 жовтня унаслідок ракетних ударів Росії зруйновані 30% українських електростанцій. Глава держави наголосив, що Москва вчиняє нові терористичні атаки у вигляді обстрілів енергетичної інфраструктури.

Також Зеленський поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл. Президент наголосив, що влада готується до різних можливих наслідків, "хоч би що планував ворог".

Однак в Україні, попри постійні обстріли критичної інфраструктури з боку Російської Федерації, розпочався опалювальний сезон. Про це відзвітував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він констатував, що ворогу не вдається вивести енергосистему України з ладу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.