Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні знеструмили кілька міст: кому вимкнули світло 25 лютого

На території країни є кілька пошкоджень електромереж через ворожі обстріли

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На місці тривають ремонтні роботи

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні дещо знизилося споживання електроенергії. Це цілком характерно для вихідного дня. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній уже 2 тижні поспіль. Імпорт електроенергії здійснюється у незначних обсягах.

Про це пише Укренерго.

Однак є і пошкодження через ворожі обстріли. Через це відбулося знеструмлення у прифронтових містах Нікополь та Марганець Дніпропетровської області.

"Там, де дозволяє безпекова ситуація, проводяться ремонтні роботи", – йдеться у повідомленні.

Також у деяких регіонах можливі відключення світла. Все через пошкодження мереж у зв'язку з погіршенням погодних умов.

Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак, якщо ситуація в енергосистемі зміниться та різко зросте споживання, то світло можуть вимкнути.

"В Одесі все ще діють мережеві обмеження, викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури. Тому для уникнення перевантаження обладнання, яке залишилося в роботі, застосовуються графіки погодинних відключень", – йдеться у повідомленні.

В Одеській області ремонтні бригади посилено працюють над усуненням мережевих обмежень, яке пошкодила російська армія, коли вчергове обстрілювала ракетами територію країни.

Скільки електроенергії з Європи отримує Україна

Раніше ми вже писали про те, що нещодавно європейське енергооб'єднання ENTSO-E вирішило збільшити технічну можливість імпорту електроенергії в Україну до 700 МВт у будь-який час.

Натомість раніше максимально можливий імпорт з Європи дорівнював:

  • 700 МВт вночі;
  • 600 МВт вдень.

Зазначені обсяги електроенергії з Європи Україна почне отримувати лише в тому випадку, якщо зʼявиться дефіцит потужності в енергосистемі. Він може виникнути якщо:

  • почнеться похолодання;
  • зросте споживання.

Детальніше про це ви можете прочитати в нашому матеріалі за посилання.

Чи запровадять знову віялові відключення світла

Також раніше ми вже пояснювали, що наразі ситуація в енергосистемі країни є стабільною. Більшість українців отримують світло безперервно. Однак незабаром в Україні розпочнуться ремонтні роботи на деяких блоках атомної та теплової генерації. Тому зверніть увагу, що це може вплинути на ситуацію зі світлом.

"Вже за деякий час у нас заплановані регламентні роботи на деяких блоках атомної та теплової генерації, закінчиться паводок, тому ситуація змінюватиметься і, можливо, знову виникатиме дефіцит ресурсу", — розповів виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук.

Детальніше читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який стан енергосистеми в Україні 21 лютого. Також ми повідомляли, як зміняться платіжки українців вже незабаром.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.