Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ситуація зі світлом 23 лютого: в яких регіонах вимикатимуть електроенергію

З'ясувалось, де 23 лютого діятимуть графіки стабілізаційних відключень

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Де вимикатимуть світло 23 лютого

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У четвер, 23 лютого, електроенергію не вимикатимуть в столиці та ще трьох областях.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

За словами спеціалістів, на 23 лютого не надавались обмеження споживання електроенергії.

"Це дозволяє не відключати світло у Києві, Одеській та Дніпропетровській областях. Однак внаслідок пошкодження мереж "Укренерго" в деяких енерговузлах можливі відключення за графіком", – зазначають в Укренерго.

Через мережеві обмеження в Одесі та Одеському районі діятимуть графіки стабілізаційних відключень.

Яка ситуація в енергосистемі

Вже досить довго громадяни живуть без стабілізаційних графіків вимкнень. Укренерго не надає обмеження для регіонів, навіть тих, де ситуація внаслідок масованих ракетних обстрілів завжди була найважчою. Йдеться про Київ, Одеську та Дніпропетровську області. Інколи доводиться вдаватися до аварійних чи екстрених відключень, якщо цього вимагають точкові ситуації, втім графіки перестали бути актуальними.

Це не означає, що українці можуть видихнути спокійно та забути про періоди без світла. Бо хоч наразі генерації вистачає, будь-який новий ракетний обстріл чи сильна негода здатні похитнути стабільність та повернути графіки.

Негода на Київщині 21 лютого

У вівторок, 21 лютого, на Київщині планували провести заміри споживання світла. Але в умовах, коли вітер залишає тисячі людей без електрики, повноцінно дізнатися реальні обсяги споживання стало неможливо.

Станом на 16:10 почались точкові обмеження. За інформацією енергетиків, без електроенергії залишилися понад 7 тисяч споживачів. Найбільше світло вимикали мешканцям Обухівського та Бучанського районів.

У ДТЕК просили мешканців у жодному разі не підходити близько до пошкоджених мереж. Якщо ви помітите аварійну ситуацію та побачите розірвані електропроводи, одразу зверніться до представників компанії у приватні повідомлення на Facebook-сторінці чи зателефонуйте на гарячу лінію.

Скільки електроенергії з Європи отримує Україна

Нещодавно європейське енергооб'єднання ENTSO-E вирішило збільшити технічну можливість імпорту електроенергії в Україну до 700 МВт у будь-який час.

Натомість раніше максимально можливий імпорт з Європи дорівнював:

  • 700 МВт вночі;
  • 600 МВт вдень.

Зазначені обсяги електроенергії з Європи, як пояснив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький, Україна почне отримувати у разі появи дефіциту потужності в енергосистемі. Він може виникнути якщо:

  • почнеться похолодання;
  • зросте споживання.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який стан енергосистеми в Україні 21 лютого. Також ми повідомляли, як зміняться платіжки українців вже незабаром.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.