Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні вводяться екстрені відключення електроенергії – що відомо

Через російські ракетні обстріли по всій Україні можуть застосувати екстрені відключення електроенергії

Фото: Уніан, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Міста України можуть знову залишитисьбез світла

Фото: Уніан, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У понеділок, 31 жовтня, Росія знову здійснила ракетний обстріл України, намагаючись знищити критичну інфраструктуру в багатьох містах. Через це по всій території держави запроваджуються екстрені відключення електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Обстріли енергетичних об'єктів

Міська рада Києва повідомляє, що вранці 31 жовтня внаслідок ракетних обстрілів зазнав пошкоджень енергетичний об'єкт, який живить електроенергією близько 350 тисяч квартир. Наразі фахівці працюють над ліквідацією наслідків та стабілізацією роботи об'єкту.

Також внаслідок ракетних обстрілів знеструмлена частина Києва, а в деяких районах немає водопостачання. Всі спеціальні служби вже працюють на місцях прильотів та намагаються якомога швидше відновити роботу об'єктів критичної інфраструктури.

Наслідки ракетних обстрілів

У Харківській області російські війська двічі влучили в об'єкт критичної інфраструктури. Частина Черкаської області залишилась без електропостачання внаслідок ракетних ударів. Обласний центр Запорізької області залишився без електроенергії через влучання в об'єкт критичної інфраструктури.

На території Вінницької області ППО вдалося збити ворожу ракету, але її уламки впали на цивільні об'єкти, зафіксовані руйнування. У Кіровоградській області є влучання в енергетичний об'єкт в районі Світловодська.

Ворог також здійснив ракетну атаку на Дніпропетровщину, намагаючись вразити об'єкти критичної інфраструктури. Дніпропетровська обласна військова адміністрація попередила про можливі відключення електроенергії та закликала всіх громадян зарядити гаджети, павербанки, а також зробити запаси води.

Раніше ми розповідали, який підхід до відключень електроенергії в Україні застосовуватимуть вже з 31 жовтня. Також ми писали, чи можуть змінитись тарифи на електроенергію через російські ракетні обстріли. Більше про ситуацію в енергетичній сфері читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.