Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ракетні удари РФ: в Україні може виникнути дефіцит деяких товарів – список

В "Епіцентрі" пояснили, які товари масово скуповують українці через загрозу відключення світла

Колаж: Pro Гроші

В Україні може виникнути дефіцит певних товарів

Колаж: Pro Гроші

Після масового пошкодження енергетичної інфраструктури в українців зріс попит на категорії товарів, які можуть служити автономним джерелом енергозабезпечення.

Про це заявили в мережі торговельних центрів "Епіцентр", пише Forbes.

Компанія посилено працює, що забезпечити постачання енергогенерувального обладнання та електротехніки. Зокрема, українці все частіше купують такі товари:

  • мініелектростанції;
  • генератори;
  • зарядні станції;
  • павербанки;
  • газові балони;
  • свічки;
  • ліхтарики;
  • джерела безперебійного живлення;
  • батарейки;
  • лампи на акумуляторах тощо.

Що робити, коли зникне світло

Важливо бути готовим завчасно до перебоїв світла і зберігати спокій. Відключення електроенергії в осінньо-зимовий період фактично призведе до того, що багатоквартирний будинок не буде працювати. Не працюватиме опалення, не працюватиме гаряча та холодна вода.

Тому потрібно завжди мати запас води, а також купити батарейки та пристрої, які забезпечать заряджання гаджетів. Крім того, потрібно мати напоготові теплий одяг та ковдри.

Приватному сектору у випадку зникнення світла пощастило трохи більше, адже можна придбати генератор. Він дозволить розв'язувати питання електроенергії в приміщенні.

Генератор на 40-квартирний під'їзд майже не можливо купити. Його вартість близько 700 тисяч гривень. При цьому він споживає близько 4,5 літра дизпалива на годину.

Щоб уникнути дефіциту товарів "Епіцентр" змушений збільшити обсяг замовлень як у внутрішніх, так і у зовнішніх виробників.

Як відомо, з 10 по 18 жовтня унаслідок ракетних ударів Росії зруйновані 30% українських електростанцій. У Офісі президента попереджають, що внаслідок ранкових обстрілів по об'єктах енергетичної інфраструктури, у більшій частині України можуть бути віялові відключення електроенергії та води. Тому українців закликали готуватися до відключень світла заздалегідь.

Раніше ми писали про те, чи готова енергосистема України до надзвичайних ситуацій. Також ми пояснювали, які прилади споживають найбільше електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.