Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Які тарифи точно не підвищать до кінця війни – повний перелік

Розповідаємо, які платіжки за комуналку заморозили та на скільки

Фото: УНІАН, ЦКС, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі тарифи підвищувати не будуть

Фото: УНІАН, ЦКС, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час повномасштабної війни фінансове становище багатьох українців погіршилося. Ціни на продукти та послуги ростуть непропорційно рівню зарплат. Тому влада вирішила підтримати українців і тимчасово заморозити тарифи на деякі комунальні послуги.

Pro Гроші розповідають, які саме тарифи поки не планують підвищувати.

Що відомо про мораторій

Президент України Володимир Зеленський 19 серпня 2022 року підписав закон, яким встановив мораторій на підвищення деяких тарифів. Зокрема, це стосується тарифів на:

  • послуги з розподілу природного газу;
  • теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання);
  • послуги з постачання гарячої води.

Також мораторій передбачений на вартість природного газу для побутових споживачів, ОСББ, виробників теплової енергії, якщо вони використовують газ для виробництва теплової енергії для населення та уклали договір з ГК "Нафтогаз України".

Тарифи на ці комунальні послуги не будуть підвищувати щонайменше до кінця дії воєнного стану та ще 6 місяців після його завершення.

Тарифи на тепло заборонили підвищувати

22 серпня 2023 року уряд ухвалив рішення щодо заборони підвищувати тарифи на тепло для населення. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Нафтогазу заборонили підвищувати ціни на газ для постачальників тепла.

"Сьогодні уряд продовжує дію ПСО на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. Нафтогаз буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною – 7,4 тис. грн за тисячу кубічних метрів", – пояснив прем'єр-міністр.

Він також додав, що таке рішення ухвалили у межах комплексних заходів з підготовки до зими. Уряд зробив це для того, щоб взимку в оселі кожного українця було світло та тепло.

Водночас представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук зазначив, що зміни до постанови про заборону збільшення тарифів на тепло діятимуть до 15 квітня 2024 року включно. Тобто ці тарифи збережуться щонайменше до кінця опалювального сезону.

Раніше ми розповідали про те, хто може отримати знижку на оплату комуналки. Також ми пояснювали, скільки повинні платити українці за нічним тарифом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.