Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціна на нафту падає: до чого тут Китай

Ціна на нафту падає через згасаючий попит, оскільки Китай дотримується суворого плану щодо COVID

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як змінились ціни на нафту

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ціни на нафту впали більш ніж на 1 долар за барель у понеділок, 7 листопада. Це сталося після того, як китайські чиновники охорони здоров’я підтвердили свою відданість суворому підходу до стримування COVID-19, розвіявши надії на відновлення попиту на нафту з боку найбільшого світового імпортера сирої нафти.

Про це повідомляє Reuters.

Станом на 09:31 за Києвом, ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 1,24 долара (1,26%), до 97,33 долара за барель після падіння до 96,50 долара раніше в той же день.

Американська нафта West Texas Intermediate коштувала 91,17 долара за барель, знизившись на 1,44 долара (1,55%), після досягнення сесійного мінімуму в 90,40 долара.

"Ціни на нафту різко впали, оскільки китайські чиновники пообіцяли дотримуватися політики COVID-zero, тоді як кількість випадків інфікування в Китаї зросла, що може спричинити додаткові заходи обмежень, погіршивши перспективи попиту", — сказала аналітик CMC Markets Тіна Тенг.

Стрибок долара США також впливає на ціни на нафту.

Brent і WTI зросли минулого тижня, піднявшись на 2,9% і 5,4% відповідно через чутки про можливе припинення суворих карантинних заходів щодо COVID-19, незважаючи на відсутність будь-яких оголошених змін.

Однак на пресконференції в суботу представники охорони здоров’я заявили, що будуть наполегливо дотримуватися свого підходу "динамічного очищення" до випадків COVID щойно вони з’являться.

Незважаючи на те, що імпорт сирої нафти в Китай відновився до найвищого рівня з травня, обсяги за перші 10 місяців все ще були на 2,7% нижчими за аналогічний період минулого року – 413,53 млн тонн або 9,93 млн барелів на добу.

Як Путін хоче обійти обмеження цін на нафту

Останнім часом все більше обговорюється питання обмеження цін на російську нафту. Запровадити його хочуть країни Великої сімки. Механізм передбачає встановлення цінової стелі на російську сировину, щоб агресор не міг спекулювати цінами та створювати енергокризу.

Про те, чи допоможе це позбавити Путіна прибутків та завдати серйозного удару по економіці РФ, сайт Pro Гроші запитав у експертів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.