Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укренерго обмежив електроенергію ще в трьох областях: хто буде без світла

Стабілізаційні відключення відбуваються для балансування роботи енергомереж за графіками

Колаж: Pro Гроші

У деяких регіонах також ще діють графіки погодинних відключень

Колаж: Pro Гроші

Через різке збільшення рівня споживання електроенергії її тимчасово обмежать ще в трьох регіонах. Без світла будуть у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях. Обмеження електропостачання застосовано до всіх категорій споживачів.

Про це повідомили в Укренерго.

Для споживачів у м.Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях діють графіки погодинних відключень.

"В цьому форматі надати інформацію стосовно термінів відключень саме вашої вулиці або району – обов’язок місцевого оператора розподільчих мереж (обленерго)", – йдеться в повідомленні.

Навіщо запроваджують стабілізаційні відключення

Стабілізаційні відключення відбуваються для балансування роботи енергомереж за графіками. Такі відключення ініціює НЕК "Укренерго".

Це відбувається, коли обсяг генерації стає меншим за обсяг споживання. Або інфраструктура настільки пошкоджена, що не може передавати споживачам необхідну потужність. Тому поки триває ремонт, постачання електроенергії необхідно тимчасово обмежувати.

При стабілізаційних відключеннях ситуація більш прогнозована, тому є можливість скласти орієнтовний погодинний графік відключень.

Де можна подивитися графік стабілізаційних відключень

Подивитися графік відключення електроенергії у вашому місті можна на сайті компанії, що обслуговує ваш регіон:

Раніше ми писали, що у ДТЕК закінчується обладнання для відновлення енергосистеми. Також ми пояснювали, як користуватися технікою після віялових відключень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.