Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У ДТЕК закінчується обладнання для відновлення енергосистеми

У групі ДТЕК заявили, що використали запас обладнання, який був на складах після перших двох "хвиль атак" РФ

Фото: ДТЕК, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

У ДТЕК зробили важливу заяву

Фото: ДТЕК, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

У компанії ДТЕК закінчилося обладнання для ремонтів пошкодженої інфраструктури, а грошей на закупівлю нового не вистачає.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

"Ми вже, на жаль, використали запас обладнання, який у нас був на складах після перших двох ворожих „хвиль атак", які відбуваються з 10 жовтня", — зазначив Сахарук, коментуючи ситуацію в енергосистемі України після чергового масованого удару окупантів.

Також, за його словами, у компанії є складнощі із закупівлею обладнання у зв’язку з його вартістю.

"Якусь кількість обладнання ми змогли придбати. На жаль, вартість обладнання зараз вимірюється сотнями мільйонів доларів. Наразі вже є певні складності з купівлею цього обладнання, адже це дуже дорого", — зазначив Сахарук.

Зараз, за його словами, ДТЕК працює над тим, яким чином все ж таки придбати обладнання чи отримати його від партнерів.

Нагадаємо, у понеділок, 31 жовтня, Росія знову завдала масованого ракетного удару по Україні. Постраждала критична інфраструктура, тому деякі регіони залишилися без світла та води.

Зокрема, частина столиці України з самого ранку залишилася без світла, а в деяких районах немає води. На території області в одну з громад влучила ракета.

Як повідомив мер міста Віталій Кличко, було пошкоджено енергооб'єкт, що живить електроенергією близько 350 тисяч квартир. Фахівці та всі спеціальні служби працюють над ліквідацією наслідків обстрілів на об'єктах. 80% Києва наразі перебувають без водопостачання.

Через ракетні обстріли на Дніпропетровщині оголосили енергетичну тривогу, на мешканців чекає відключення електроенергії. Також мешканців Дніпропетровщини закликали зробити запаси води на випадок, якщо будуть повторні обстріли.

Раніше ми розповідали, яку заяву зробили в Укренерго після нових російських обстрілів. Також ми писали, де киянам набрати води під час відключення водопостачання.

Більше про віялові відключення електроенергії та наслідки російських атак читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.