Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям продовжують відключати світло: де не буде електроенергії 21 листопада

Розповідаємо, як відключатимуть світло в Україні 21 листопада та що відбувається на об'єктах інфраструктури

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні складна ситуація на об'єктах енергетичної інфраструктури

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після масованих російських обстрілів енергетичної інфраструктури України ситуація залишається складною. Аварійні відключення світла 21 листопада застосовуються у Києві.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Яка ситуація зі світлом 21 листопада

В усіх областях України вже почали відключати електроенергію за графіками. При цьому фахівці намагатимуться відключати світло на період не більше 4 годин поспіль. Однак у разі потреби Укренерго може будь-якої миті відновити аварійні відключення.

"Протягом вихідних днів нам вдалося дещо пом’якшити обмеження споживання, незважаючи на різке похолодання", – йдеться у повідомленні.

У Києві 21 листопада застосовуються аварійні відключення світла. Жителів столиці попередили, що графіки відключень тимчасово не працюють. Енергетики продовжують робити все можливе, щоб якомога швидше повернути світло в домівки українців.

Чим не варто користуватися, аби менше відключали світло

Щоб заощадити електроенергію, потрібно вимикати світло в кімнатах, у яких ви не перебуваєте. Також потрібно менше використовувати мікрохвильові печі та електрочайники. Кип'ятити воду та підігрівати їжу можна на газовій плиті. Також не треба одночасно вмикати праску та пральну машину, а температуру бойлера варто знизити до 50 градусів.

Через те, що ситуація на енергетичних об'єктах може погіршитись, необхідно підготувати теплий одяг, щоб не замерзнути. Також термопосуд – це термоси для гарячої води та їжі, щоб вони довше зберігалися теплими, та продукти тривалого зберігання, щоб швидко їх приготувати.

До чого готуватися українцям найближчим часом

Завдяки комплексній діяльності, спрямованій на відновлення мережі, вдалося домогтися значного результату. Ця позитивна тенденція говорить про те, що невдовзі жителі столиці зможуть спокійно видихнути й відпочити від гойдалок зі світлом.

За прогнозами, відключати можуть лише один раз на день замість двох-трьох або на меншу кількість годин. Це зможуть втілити у життя лише за умови, що російські окупанти не пошкодять знову енергомережу.

Раніше ми розповідали, як киянам зовсім не залишитись без світла. Також ми писали, які продукти не варто купувати під час відключення світла. Більше про відключення електроенергії читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.