Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці житимуть з відкритими вікнами? Де вже розпочали опалювальний сезон

Подавати тепло в будинки було вирішено через прогноз щодо зниження температури повітря в Україні

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві розпочали опалювальний сезон

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві цього понеділка, 16 жовтня, розпочали опалювальний сезон, почавши підключати житлові будинки до системи теплопостачання. Важливо зазначити, що наразі не всі помешкання отримають тепло, оскільки для повного включення централізованого опалення знадобиться ще декілька днів.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Київ сьогодні, 16 жовтня, розпочинає підключення до тепла житлових будинків", – розповів міський голова.

Віталій Кличко наголосив, що рішення про початок опалювального сезону є цілком обґрунтованим. Він зауважив, що синоптики передбачають стійке пониження температури повітря, вже починаючи з вівторка. Тому, враховуючи, що з погіршенням погодних умов жителі Києва можуть активно користуватися електричними обігрівачами та іншими засобами обігріву, що може призвести до надмірного завантаження мережі та зростання вартості електроенергії, було вирішено розпочати постачання тепла.

"На запуск централізованої системи теплопостачання Києва, що є однією з найбільших у Європі, (протяжність теплових мереж близько 3 тисяч км), необхідно кілька днів", – написав Кличко у Telegram-каналі.

Крім того, мер відзначив, що всі служби Києва, які відповідальні за старт та проходження опалювального сезону, працюють у посиленому режимі, щоб забезпечити мешканців міста необхідними сервісами.

Коли розпочнеться опалювальний сезон в інших містах України

В цьому році, як і завжди, рішення про початок опалювального сезону буде прийматися місцевими органами, які враховуватимуть погодні умови. Глава Нафтогазу Олексій Чернишов зазначив, що попри регіональні відмінності, як правило, подають тепло до будинків наприкінці жовтня чи на початку листопада.

Також він розповів, що синоптики передбачають помірну зиму зі значеннями температури не такими м'якими, як минулого року. Але при цьому Нафтогаз готується до будь-яких температурних показників.

Раніше ми повідомляли, у яких регіонах виникнуть проблеми з постачанням газу. Також ми писали, чи витримає енергосистема України найхолодніший день зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.