Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна експортувала до ЄС електроенергії на 4,4 млрд грн

"Укренерго" отримало понад 4,4 мільярда за експорт електроенергії до ЄС

Фото: "Укренерго"; Колаж: Pro Гроші

"Укренерго" отримало понад 4,4 мільярда

Фото: "Укренерго"; Колаж: Pro Гроші

Компанія "Укренерго" з 30 червня до 25 вересня на аукціонах продала доступу до міждержавних електромереж на понад 4,4 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго" у Telegram.

"За останній тиждень 19-25 вересня доступний обсяг перетинів до Словаччини та Румунії був проданий в повному обсязі. В аукціонах брали участь до 12 компаній", – йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" додали, що впродовж останнього тижня на суміжних європейських ринках ціни на електроенергію продовжують знижуватися.

Так, на ринку "на добу наперед" (РДН) Румунії середня ціна базового навантаження з 19 до 24 вересня становила близько €366,4/МВт∙год, а в Словаччині – близько €359,5/МВт∙год, тоді як тижнем раніше вони складали €386,8 та €442,6 відповідно.

Водночас на українському РДН ціна базового навантаження зросла і у більшість днів становила €90-91/МВт∙год.

"На тлі цього зниження середньозважена ціна доступу до міждержавного перетину знизилася до 6,4 тис грн/Мвт∙год, в порівнянні з попереднім тижнем. Найвища гранична ціна за передачу 1 МВт склала 13 тис. гривень в напрямку Україна-Словаччина (23 вересня в 20-й годині)", – розповіли в "Укренерго".

Раніше ми писали, що Естонія готується до можливих перебоїв з електрикою цієї зими через енергетичний шантаж Росії. Такий сценарій можливий, якщо агресор захоче відключити від загальної енергосистеми країни Балтії.

Водночас у литовському операторі системи передачі електроенергії Litgrid заявили, що вони готові на випадок, якщо Росія відключить їм енергопостачання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.