Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Молдові знову знайшли уламки ракети: що відомо про інцидент (фото)

Вкотре опосередковано з ракетною атакою на Україну стикається Молдова

Фото: Минобороны, Telegraph. Колаж: Pro Гроші

Уламки ракети знайшли в Молдові

Фото: Минобороны, Telegraph. Колаж: Pro Гроші

Співробітники прикордонної поліції Молдови знайшли уламки ракети на території своєї держави після масованого ракетного обстрілу України російськими окупантами 14 січня.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ Молдови, заяву передає видання Telegraph.

Відомо, що уламки впали на півночі республіки, неподалік села Ларги у Бричанському районі, де вона межує з Чернівецькою та Вінницькою областями. Після виявлення ракети повідомлення про інцидент відправили місцевій прокуратурі та аварійно-рятувальній службі. До приїзду спеціалістів місце падіння уламків охороняє прикордонна поліція.

Зауважимо, що це вже третій випадок, коли Молдова стає опосередкованим свідком масованого ракетного обстрілу РФ. "Як і в попередньо, всі необхідні дії в установленому порядку будуть здійснювати компетентні установи", – заявили в МВС.

Молдова неодноразово страждала від масованих ракетних обстрілів в Україні. Кілька разів державний оператор електромереж повідомляв про високий ризик відключення електроенергії. Внаслідок обстрілу, який відбувся 23 листопада, республіка майже повністю залишилася без електропостачання. В той день ракети окупантів попали у різні об'єкти енергетичної інфраструктури України, що вплинуло на стан мережі в Молдові.

"Ми не можемо довіряти режиму, який залишає нас у темряві та холоді, який навмисно вбиває людей заради простого бажання тримати інших людей бідними та смиренними", – зазначила президентка Мая Санду.

Також вже два рази на території знаходили уламки ракет, зокрема російських. До речі, у попередніх випадках інцидент також зафіксували у Бричанському районі. На щастя, потерпілих внаслідок падіння не було.

Наслідки ракетної атаки 14 січня

Росія вперше у 2023 році здійснила масований ракетний обстріл України 14 січня. Ракети влучили в об'єкт критичної інфраструктури у Харкові, Івано-Франківську та Львові, внаслідок чого у населених пунктах спостерігалися перебої з постачанням світла та води. Харків постраждав сильніше: декілька районів залишилися повністю знеструмленими.

Ворожа ракета влучила у багатоквартирний будинок у Дніпрі та повністю знищила один під'їзд будівлі. На місці працюють всі рятувальні служби, які намагаються дістати з-під завалів людей. Станом на 17:50 відомо про звільнення 27 поранених, з них шестеро – діти. На жаль, офіційні канали інформують про п’ятьох загиблих.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям знову вимикають світло через обстріли РФ. Також ми повідомляли, що Росія обстрілює Україну 14 січня, та розповідали про наслідки атаки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.