Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві діятимуть нові правила відключень світла: до чого готуватись

Розповідаємо, які правила електропостачання почали працювати у Києві вже від сьогодні

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Відключення світла

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Поки в Україні діють аварійні відключення електроенергії через обстріли російською армією критичних інфраструктурних об'єктів, у Києві запровадять нові правила відключень світла.

Як повідомили у пресслужбі енергокомпанії ДТЕК Київські енергетичні мережі, стабілізаційні графіки відключень у столиці наразі не діють. А з суботи, 26 листопада, у Києві запровадять нові правила відключень електроенергії.

"Ми розуміємо, що тривала відсутність світла ускладнює життя мешканців Києва. Тому з 26 листопада ДТЕК Київські електромережі буде почергово вмикати світло всім мешканцям таким чином, щоб перерва в електропостачанні для кожного клієнта складала не більше 5 годин", – йдеться у повідомленні ДТЕК.

У компанії зазначають, що нові правила відключень світла діятимуть поки вдасться знизити дефіцит генерації електроенергії та ситуація в енергосистемі не стабілізується.

Киянам, у квартирах яких світло відсутнє з 23 листопада, пропонують повідомляти про це фахівцям компанії через чат-бот у Telegram-каналі.

Також українцям нагадали, що енергетики всієї країни цілодобово роблять все можливе, щоб якнайшвидше в людей з'явилося світло.

Коли в Україні повернуться до планових відключень світла

Це може статися орієнтовно на початку наступного тижня. За словами гендиректора ДТЕК Мережі Олександра Фоменка, українська генерація наразі продовжує нарощувати втрачені через ворожі обстріли потужності.

"Поступово ми вийдемо на планові графіки обмежень, які діяли до останнього обстрілу. Орієнтовно десь у понеділок", – розповів він.

Чого чекати українцям від цієї зими?

Наразі важко прогнозувати чи відбудеться в Україні новий блекаут. Але українська розвідка не відкидає варіанту, що ЗС Росії знову накопичать достатню кількість ракет для нового удару по Україні.

Втім, якщо блекаут буде, голова Укренерго запевняє – "це не кінець світу". Тобто навіть якщо енергосистема повністю буде пошкоджена, відразу почнеться її відновлення. Він зазначив, що роль енергосектору в забезпеченні таких умов функціонування енергосистеми, щоб українці могли залишатися і зимувати в Україні.

Раніше ми писали, чи вистачить Україні електроенергії, якщо розпочати імпорт із країн Європи. Також ми розповідали, коли усім киянам повернуть воду, тепло та зв'язок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.