Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві та області можуть відключити електрику: скільки не буде світла

У ДТЕК попередили, що електрику в Києві та області відключать приблизно на дві години

Фото: "Укренерго"; Колаж: Pro Гроші

Електрику можуть вимкнути після масових обстрілів

Фото: "Укренерго"; Колаж: Pro Гроші

Масовані ракетні удари, які завдала Росія, пошкодили енергооб'єкти ДТЕК. У компанії попередили, що електрику у Києві та області відключать приблизно на дві години.

Про це йдеться у заяві компанії.

"10 жовтня Росія здійснила черговий акт тероризму по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури по усій Україні. Серед них – енергетичні підприємства ДТЕК Енерго. Внаслідок обстрілів пошкоджено енергетичне обладнання. Постраждалих немає", − йдеться у повідомленні.

У ДТЕК наголосили, що вони синхронізували свої дії з НЕК "Укренерго". У разі необхідності, для забезпечення стабільної роботи енергосистеми України, підприємства ДТЕК Енерго задіють резервні енергоблоки.

Також у ДТЕК Київські електромережі повідомили, що "для збереження цілісності енергосистеми", Укренерго вирішила тимчасово обмежити електропостачання частині промислових підприємств та побутових споживачів у Києві та області.

"Критичні об’єкти соціальної сфери – лікарні, метрополітен, рятувальні служби тощо – забезпечуються електроенергією в повному обсязі. Для збалансування енергосистеми країни, очікується що тривалість відключень буде близько 2-х годин", – кажуть у компанії.

Там також додали, що енергетики зроблять усе можливе, аби швидко відновити роботу системи.

Нагадаємо, українців закликали сьогодні ввечері вимкнути світло у період максимального навантаження на енергосистему, а саме з 17:00 до 22:00.

Рекомендують вмикати потужні побутові електроприлади, такі як пральні машини, бойлери, кондиціонери тощо, лише вночі, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.