Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще не всім українцям повернули світло після останніх атак — де ситуація найскладніша

Розповідаємо, як сильно нашкодила енергосистемі російська атака 5 грудня

Фото: Уніан. Колаж:Pro Гроші

Чи витримала енегосистема нову атаку Росії

Фото: Уніан. Колаж:Pro Гроші

Україні вдалося уникнути масштабних проблем та зберегти стабільність енергосистеми під час російських атак 5 грудня. Наразі 90% споживачів, які лишилися без електроенергії після атаки, вже підключені до мережі.

Про це під час онлайн-брифінгу у середу, 7 грудня, повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

"Певні сценарії роботи енергосистеми були відпрацьовані. Як результат — масштабних, національного розміру проблем у нас не виникло, система стабільно працювала", — розповів він.

За його словами, станом на зараз найскладнішою залишається ситуація на Київщині та Харківщині. Існують проблеми в Одеській області та на Херсонщині. Але енергетики продовжують ремонтні роботи.

Експерт також зазначив, що наразі в українській енергосистемі існує дефіцит на рівні 17-20%.

Коли українцям повернуть планові графіки відключень світла

За словами голови правління Укренерго Володимира Кудрицького, Україні необхідно кілька днів, щоб відновити інфраструктуру після чергових обстрілів з Росії. Тоді для українців знову запровадять планові відключення світла, замість аварійних.

"Думаю, що нам ще 2-3 дні буде на це потрібно. Якщо не буде нових обстрілів, то на цьому тижні ми маємо вийти на планові графіки", – пояснив Кудрицький.

Наразі Україна поділена обленерго та військово-цивільними адміністраціями на три черги, які отримують електроенергію послідовно.

Зараз енергетики роблять усе можливе, аби відновити систему до такого стану, щоб можна було повернутись до планових відключень.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав детально про наслідки ракетних атак з боку Росії. Також ми писали, чи подорожчають продукти через масові відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.