Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще більше українців можуть безплатно обміняти LED-лампи: кому вони тепер доступні

Мешканці сіл також зможуть доєднатися до пропозиції та обміняти старі лампочки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Led-лампи доступні для жителів сіл

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

З 25 лютого програма обміну старих лампочок на енергоефективні LED-лампи стартує в селах. Тож жителі майже всіх куточків України зможуть замовити і забрати п’ять екземплярів у відділенні Укрпошти.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Зазначається, що доступ до ініціативи матимуть також мешканці населених пунктів, які розташовуються близько до активних бойових дій, іншими словами – прифронтових. Мова про частину сіл Луганської, Донецької, Харківської, Херсонської та Запорізької областей.

Українцям потрібно знайти вдома п’ять старих ламп розжарювання і завчасно замовити таку ж кількість LED-ламп через додаток "Дія". При цьому варто обрати свій населений пункт і вказати адресу Укрпошти. Потім потрібно дочекатися сповіщення про надходження вашого замовлення в обране відділення.

Звісно, можна не здійснювати попередню реєстрацію на обмін, а одразу прийти на пошту зі своїми лампочками. Щоправда, варто бути готовим до відсутності енергоощадних екземплярів, які можуть розібрати раніше. Як додають представники Міністерства, у багатьох містах, де вже майже місяць проводиться обмін лампочок, постійно виникають великі черги у відділеннях якраз через те, що українці не замовляють заздалегідь, а приходять без попередньої реєстрації.

Втім це не завадило громадянам обміняти вже понад 7 мільйонів штук. Організатори впевнені, що новий проєкт економії дозволить зберегти7-10% електроенергії в моменти пікового навантаження. Але цього можна очікувати тільки після масової заміни ламп в оселях.

Нагадаємо, що право на обмін мають лише повнолітні українці, адже для успішного здійснення процедури на пошту потрібно принести паспорт громадянина та ідентифікаційний номер.

Як приєднатися до програми

Найкраще прислухатися до рекомендацій Міністерства цифрової трансформації та відправити запит на доставлення ламп через мобільний додаток. Так ви точно будете впевнені, що похід на Укрпошту завершиться успішно, і зможете покинути відділення з новими LED-лампами. Щоб оформити замовлення, виконайте наступні дії:

  • відкрийте застосунок, знайдіть вкладку "Послуги" та натисніть на пункт "Обмін лампочок";
  • прочитайте умови участі, клацніть на кнопку "Почати";
  • введіть особисту інформацію, зокрема номер телефону;
  • оберіть необхідне відділення Укрпошти;
  • вкажіть вид лампочок, які хочете отримати, та їхню кількість;
  • дочекайтеся сповіщення про наявність замовлення та заберіть його у пункті видачі.

Як раніше уточнював генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, всього заплановано розподілити між українцями 50 мільйонів ламп. Така кількість дорівнює роботі одного атомного реактора на станції, тож цільовий ефект дійсно допоможе значно скоротити дефіцит електроенергії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці вже можуть безплатно обміняти старі лампи на енергоефективні. Також ми повідомляли, коли українці зможуть отримати безплатні LED-лампи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.