Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Прогнози невтішні. В YASNO пояснили, що буде з відключеннями світла у Києві

Енергетики працюють над тим, щоб відновити електропостачання більшій кількості киян

Фото: УНІАН, Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Киянам пояснили, що буде з відключеннями світла

Фото: УНІАН, Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

В Києві зберігається складна ситуація з електропостачанням, на наближення до графіків відключення світла поки можна не розраховувати.

Про це заявив гендиректор YASNO Сергій Коваленко у Facebook.

Через дві доби після атаки іранських дронів на столицю, стан системи у Києві практично не змінився. Протягом минулого дня, 20 грудня, відключалося майже все місто, близько 1,1 млн користувачів.

"На наближення до графіка поки навіть не розраховуємо. По факту зараз маємо потужність на 50% меншу необхідної. З якої треба заживити критичну інфраструктуру", – пояснив гендиректор YASNO.

Водночас він уточнив, що світло стабільно подається на критичну інфраструктуру, а місто здебільшого з водою та опаленням.

"Водночас диспетчери намагаються зробити так, щоб райони мали постачання хоча б на короткий час, але є низка будинків, які не включалися від учорашнього ранку (19 грудня, – ред.)", – зазначив Коваленко.

Щодо ситуації у Дніпрі, там все більш-менш стабільно, енергетики намагаються максимально наблизитися до графіків. За словами гендиректора YASNO, 21 грудня мають з'явитися гарні новини.

"Ремонтні роботи тривають. Та якщо ви досі не утеплилися і не переглянули список речей, які вам потрібні, аби спокійно прожити тривалі відключення – зараз саме час про це подбати", додав Коваленко.

Чи можливий блекаут на Новий рік?

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не виключає такого сценарію. За його словами, для росіян важливо, аби в Україні Новий рік і Різдво пройшли у темряві. Через це він закликав українців готуватися до нових атак.

Також Шмигаль попередив, що українська енергосистема кожного дня перебуває під ворожим обстрілом, тому важко спрогнозувати, коли спеціалістам вдасться відновити стабільну роботу енергомережі.

При цьому Росія намагається посіяти паніку серед українців, тому місцевій владі не потрібно створювати завищених оцінок щодо відновлення енергосистеми.

"Тому ми говоримо людям правду про те, що ситуація складна, про те, що світло може бути всього по декілька годин на день, про те, що стан справ в енергосистемі може як покращитися, так і погіршитися залежно від інтенсивності та масованості нових атак росіян", – пояснив Шмигаль.

Раніше в Укренерго роз'яснили, що відбувається з енергосистемою. Також ми писали, що в YASNO пояснили, що відбувається з платіжками за світло на фоні відключень електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.