Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Графіки відключень світла не діють в низці областей – де найскладніша ситуація

Через дефіцит електроенергії стабілізаційні графіки відключень тимчасово не застосовують

Фото: ДСНС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Низка областей залишаються без світла

Фото: ДСНС, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Станом на ранок 9 грудня у низці областей України не діють графіки відключення світла, а застосовані аварійні обмеження.

Про це повідомили у ДТЕК та Запоріжжяобленерго.

Так, екстрені відключення електроенергії застосовані у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях.

"Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють. Просимо набратися терпіння та зберігати спокій. Енергетики країни роблять все можливе, щоб виправити ситуацію", – йдеться у повідомленні ДТЕК.

Крім того, протягом дня не діятимуть графіки відключень світла у Запорізькій області. Там запроваджені аварійні обмеження.

"Може бути збільшена тривалість відключень кожної з черг та додатково погашатися споживачі інших черг, а також споживачі, що наразі не входять до переліку адрес, які підлягають погодинним стабілізаційним відключенням", – попередили в Запоріжжяобленерго.

Коли припиняться відключення світла

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що через російські ракетні обстріли енергетичної інфраструктури України й дефіцит електроенергії, стабілізаційні графіки відключень світла можуть застосовуватися до кінця березня.

За його словами, навесні, коли почнеться потепління та знизиться споживання електроенергії, буде варіант повернення до стабільної подачі електрики споживачам. Однак це можливо лише за умови, що до цього часу російські війська не завдадуть катастрофічних ударів по українській інфраструктурі.

"У нас, напевно, до кінця березня не вистачатиме генерації, навіть якщо все відремонтують. Скоріше за все, ми житимемо у стабілізаційних графіках до кінця опалювального сезону, коли великий попит на електроенергію та обмежені можливості її генерації", – зазначив Сахарук.

Як зазначив виконавчий директор ДТЕК, із підвищенням температури відбувається різке зниження споживання, тоді є можливість збалансувати генерацію з попитом на електроенергію.

Також він додав, що після атаки РФ 5 грудня на відновлення енергосистеми та повернення до стабілізаційних графіків потрібно від 7 до 10 днів.

Раніше ми писали про те, як працюватиме УЗ під час нового блекауту. Також ми пояснювали, коли Україна зможе отримати перші трансформатори.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.