Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про графіки можна забути? В Укренерго роз'яснили, що буде зі світлом в Україні

Майже в усіх регіонах стабілізувалася ситуація зі світлом

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що буде з укранською енергосистемою

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ситуація зі світлом в Україні залишається стабільною, наразі є можливість власними ресурсами покривати споживання електроенергії. Однак, у разі різкого похолодання або нових ракетних ударів імпорт електроенергії може бути відновлений.

Про це під час брифінгу заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Що буде з енергосистемою

За словами Кудрицького, ситуація зі світлом залишатиметься стабільною, якщо не буде пошкоджень енергосистеми. Енергетики докладатимуть максимум зусиль, щоб цю ситуацію покращити. Для цього фахівці мають найближчим часом усунути проблеми, через які виникають мережеві обмеження.

Він також зазначив, що в Одесі та в інших регіонах енергетики будуть відновлювати роботу пошкоджених енергоблоків на АЕС, щоб забезпечити буфер безпеки для української енергосистеми.

Зараз Україна може самостійно покривати споживання електроенергії, тому активність імпорту останнім часом знизилася. Однак, якщо будь-які фактори впливатимуть на нестачу потужності, імпорт може бути відновлений.

"Імпорт – додатковий фактор безпеки української енергосистеми. Цей козир завжди буде в рукаві, він буде завжди фізично доступний", – каже Кудрицький.

Яка ситуація зі світлом 16 лютого

У ДТЕК повідомили, що Укренерго не встановлювали обмеження електроенергії, тому майже всі регіони будуть зі світлом, зокрема Київ, Київська та Дніпропетровська області. При цьому в Одеській області продовжують діяти стабілізаційні відключення світла через мережеві обмеження.

Вимірювання обсягів споживання

Раніше в Укренерго повідомляли про те, що в кожному регіоні проводитиметься вимірювання обсягів споживання електроенергії. Це означає, що в день вимірювання світло не вимикатимуть взагалі. На черзі залишилися такі регіони:

  • 16 лютого – Дніпропетровська область;
  • 17 лютого – Київ, Чернівецька область;
  • 20 лютого – Львівська, Одеська області.

В інших регіонах вже вимірювали споживання електроенергії:

  • 8 лютого – Запорізька, Донецька, Миколаївська області;
  • 9 лютого – Харківська, Херсонська, Хмельницька області;
  • 10 лютого – Волинська, Київська області;
  • 13 лютого – Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області;
  • 14 лютого – Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;
  • 15 лютого – Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська області.

Раніше ми розповідали, чому українцям більше не вимикають світло. Також ми писали, чи відключатимуть українцям світло навесні. Більше про ситуацію зі світлом в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.