Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Енергетики знайшли несподіване рішення? Українцям пояснили, чому світло більше не вимикають

Розповідаємо, чому більшості українцям не вимикають світло вже четверту добу поспіль

Фото: Укренерго, УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Чому в Україні скасували відключення світла

Фото: Укренерго, УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Починаючи з 11 лютого, українська енергосистема працює з нульовим дефіцитом. Це дозволяє не обмежувати подачу електроенергії майже усім споживачам.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

У відомстві пояснили, що більш ніж половину необхідної електроенергії наша країна отримує завдяки роботі дев'яти енергоблоків АЕС.

"Сприятливі погодні умови цієї зими дозволяють потужно працювати гідрогенерації, зростають обсяги виробництва електроенергії з відновлюваних джерел", — зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Втім, енергетики продовжують ремонтувати пошкоджені мережі, тому в Одеській області ще можуть застосовувати стабілізаційні відключення.

До того ж російські окупанти не припиняють обстрілювати мирні українські міста та об'єкти енергоінфраструктури. Зокрема, росіяни обстріляли східну частину Харківської області, тож через пошкодження електромереж без світла залишилося місто Куп’янськ та прилеглі райони.

Ситуація зі світлом станом на 15 лютого

У компанії ДТЕК повідомили, що Укренерго не встановлювали обмеження на споживання електроенергії. Тому відключати світло 15 лютого не будуть:

  • у Києві;
  • у Київській області;
  • у Дніпропетровській області.

"Однак внаслідок пошкодження мереж Укренерго в деяких енерговузлах можливі стабілізаційні відключення за графіком", — зазначають у ДТЕК.

Як далі працюватиме українська енергосистема

У Росії ще є запаси ракет, тож ворог і надалі намагатиметься руйнувати енергосистему нашої країни. За словами голови правління Укренерго Володимира Кудрицького, через цю загрозу ситуація зі світлом у нашій країні може змінитися у будь-який момент.

До того ж в Україні досі є регіони з серйозно пошкодженими мережами, тож туди взагалі неможливо доставити 100% електроенергії, яка необхідна споживачам.

"Тому займаємося паралельно відновленням електромереж для того, щоб такі "вузькі" місця усунути", – розповів Володимир Кудрицький.

Раніше ми розповідали, якою буде українська енергосистема після війни. Більше про відключення електроенергії в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.