Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Планові графіки більше не потрібні? У Києві змінили логіку відключення світла 11 листопада

Через повторні обстріли енергетичної інфраструктури, в усіх районах Києва протягом дня хаотично відключатимуть світло

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві знову запровадили екстрені відключення світла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через російські ракетні обстріли по енергетичній інфраструктурі України 11 листопада, у Києві знову діятимуть екстрені відключення світла.

Про це повідомив СЕО YASNO Сергій Коваленко.

Екстрені відключення світла

11 листопада графіки планових відключень світла діятимуть по всій території України, окрім Києва. В столиці запроваджуватимуть екстрені відключення електроенергії в значних обсягах, це стосується всіх районів Києва. З 12:00 аварійні відключення світла припиняються та починають діяти планові графіки.

Найбільший обсяг планових обмежень буде застосовано в таких регіонах:

  • Чернігівська область;
  • Київська область;
  • Черкаська область;
  • Житомирська область.

Як повідомили в Укренерго, з 05:00 до 23:00 графік стабілізаційних відключень буде застосовано у Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях. З 15:00 до 20:00 в усіх інших областях України.

В Укренерго знову закликали українців ощадливо споживати електроенергію.

"Будь ласка, не вмикайте одночасно в мережу декілька потужних електроприладів упродовж дня, особливо в пікові години споживання – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00", – йдеться у повідомленні.

Чому зі світлом пропадає зв'язок

Мобільна мережа потребує постійного живлення електрикою. Додаткові ресурси застосовуються для того, щоб продовжити стабільну роботу. Ще один спосіб забезпечити роботу мережі – генератори. Вони дуже виручають, але їх кількість і час роботи обмежені. Тому зазвичай вони застосовуються на важливих вузлових майданчиках зв’язку та ключових базових станціях, які можуть підтримувати найбільший відсоток покриття.

Мобільні батареї в середньому можуть забезпечувати роботу протягом 4-5 годин. Тобто, під час планових відключень до 4 годин проблем не має виникати. Навіть за умов, що всі елементи мобільної мережі працюють під час відключення світла, мобільна мережа зазнає значного росту навантаження, і це впливає на швидкість мобільного інтернету у кожного користувача.

Раніше ми розповідали, які зміни вніс ДТЕК до графіків відключень електроенергії. Також ми писали, які існують міфи про відключення світла. Більше про відключення електроенергії в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.