Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Підготовка до блекауту – що повинен мати вдома кожен українець

Через можливі відключення світла люди також можуть залишитися без тепла та води

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть залишитися без світла

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українців попереджають, що майбутня зима буде не менш важкою, ніж попередня. А тому треба вже сьогодні готуватися до ймовірних відключень світла та навіть блекаутів. Саме тому у кожного вдома має бути певний запас продуктів та необхідних речей.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Що має бути вдома на період відключень світла

В цей перелік входять:

  • павербанк;

  • зовнішній акумулятор;

  • туристичний пальник;

  • свічки, сірники, запальнички, сухий спирт;

  • ліхтарики на батарейках;

  • радіоприймач на батарейках;

  • батарейки різного типу;

  • запаси питної та технічної води на тиждень;

  • запас їжі тривалого зберігання, консервів або сублімованої їжі на тиждень;

  • теплий одяг, термобілизна, флісовий одяг;

  • ліки, аптечка та особисті важливі препарати мінімум на тиждень;

  • ​​​​​​​дитячі підгузки, вологі серветки, дитяче харчування тощо.

Що необхідно мати вдома взимку

Через можливі відключення світла українці також можуть залишитися без тепла та води, а тому треба зробити запаси необхідних продуктів та речей.

Запас продуктів: консерви, запас квасолі, сочевиці, засолене сало, смалець, олія, арахісова паста, печінка тріски, оливки, жирні сири тривалого зберігання, сухе та згущене молоко, сухофрукти, горіхи та мед, кава (краще розчинна), чай, цукерки, шоколад, печиво, зернові хлібці та енергетичні батончики.

​​​​​​​Продукти швидкого приготування: бульйонні кубики чи суміші, мюслі, вівсянка, гречка та вермішель швидкого приготування, сублімовані страви, армійські сухпаї.

​​​​​​​Дитяче харчування та засоби гігієни: запас серветок, підгузків та спеціального харчування, сумішей із розрахунку мінімум на тиждень.

​​​​​​​Запаси для домашніх тварин: корм, наповнювачі для туалету, ліки.

​​​​​​​Питна та технічна вода: обов'язково варто подбати про запас питної води на випадок відключення, а також про місткості, в які ви можете її набирати чи ходити за водою.

​​​​​​​Засоби гігієни: сухі серветки, вологі серветки, антисептики, "сухий" душ, відро та пакети на випадок відсутності каналізації

​​​Домашня аптечка: пластирі різних розмірів, активоване вугілля та сорбенти, жарознижувальні, знеболюючі, антигістамінні (від алергії), ліки проти діареї та шлункових інфекцій, краплі для носа, для очей, ліки проти хронічних захворювань мінімум на тиждень, вітаміни.

Раніше ми розповідали, скільки кияни винні за світло та як це вплине на опалювальний сезон. Також ми вже писали про 5 способів зробити свою квартиру теплішою без опалення.

Ще вам може буде цікаво почитати про те, яким містам загрожують відключення світла взимку. Більше про відключення світла читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.