Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не тільки через обстріли: Шмигаль пояснив,чому відключення світла з нами надовго

В уряді попередили, що у деяких регіонах країни все одно вимикатимуть світло

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українців попередили, що ситуація зі світлом може змінитися

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям вже майже тиждень не вимикають світло, бо в енергосистемі відсутній дефіцит електроенергії. Але ремонт пошкодженого росіянами енергообладнання триватиме ще довго.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Слід розуміти, що у цих випадках окремі регіони час від часу повертатимуться до відключень", — зазначив він.

Також він додав, що росіяни продовжують атакувати енергосистему, тож глава уряду порадив українцям не розслаблятися через постійну наявність світла в оселях.

"Вже майже тиждень по всій Україні не відключають електроенергію. Чотири місяці терору, тисячі ракет та дронів, Росія витратила мільярди доларів, але знову програє, знову не здатна зламати Україну на енергетичному фронті. Втім, атаки не припиняються. Розслаблятися дуже рано", — підкреслив Денис Шмигаль.

В Укренерго роз'яснили, що буде зі світлом в Україні

Як відомо, ситуація зі світлом в Україні поки що є стабільною. Зараз наша країна покриває споживання електроенергії, залучивши власні ресурси.

Але енергетики докладатимуть максимум зусиль, щоб цю ситуацію покращити. Для цього фахівці мають найближчим часом усунути проблеми, через які виникають мережеві обмеження.

Але, якщо в Україні відбудеться різка зміна погоди, або Росія завдасть нових ракетних ударів по енергоінфраструктурі, то імпорт електроенергії може бути відновлений.

Детальніше про ситуацію зі світлом в Україні ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

В Україні побільшає електроенергії з Європи

Усе через те, що європейське енергооб'єднання ENTSO-E погодило збільшення технічної можливості імпорту електроенергії в Україну до 700 МВт у будь-який час. Натомість раніше максимально можливий імпорт з Європи дорівнював:

  • 700 МВт вночі;
  • 600 МВт вдень.

Голова правління Укренерго Володимир Кудрицький пояснив, що більший об'єм електроенергії з Європи наша країна отримуватиме, якщо виникне дефіцит потужності в енергосистемі. Так може статися у зв'язку з:

  • похолоданням;
  • зростанням споживання.

Раніше у ДТЕК детально пояснили, чому в Україні запровадять віялові відключення світла вже незабаром. Більше про відключення світла в Україні ви можете прочитати у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.