Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На українському ринку праці з'явився новий тренд – що пропонують

Через відключення світла роботодавці знайшли спосіб, чим привабити працівників

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Умови роботи змінилися через відключення світла

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні змінилися тренди на ринку праці через відключення світла. Тепер роботодавці пропонують працівникам умови, за яких ті зможуть працювати навіть за відсутності електроенергії.

Про це йдеться в дослідженні служби зайнятості Work.ua.

Тепер все частіше роботодавці вказують у вакансіях відомості щодо наявності генераторів та Starlink. Ця позиція стала важливішою, ніж наявність "кави та печива".

Ось як це презентують у вакансіях:

  • Працюємо без світла (маємо генератор).
  • Важливо: в офісі працює генератор та є постійний інтернет.
  • Starlink, генератор, власне дров’яне опалення — це все ми придбали, щоб в офісі було комфортно працювати навіть у тотальний блекаут.
  • У цей нелегкий час наші співробітники, незалежно від міста чи проєкту роботи, всі мають робочі місця, наявність генератора і комфорту.
  • Офіс облаштований безпечним укриттям, генераторами, зв’язком, тому навіть у цих складних умовах ми продовжуємо працювати та створювати нові робочі місця.

Загалом у листопаді роботодавці опублікували на цьому порталі 54 696 вакансій. Це на 4% менше ніж у жовтні, що може бути пов'язано з сезонним зниженням ділової активності.

Після звільнення Херсону кількість пропозицій роботи в області зросла майже втричі — до 99 вакансій. У Донецькій області — на 11%, Миколаївській — на 9%, Харківській — на 7%.

П'ятірка областей лідерів за кількістю вакансій не змінилась. У всіх регіонах кількість вакансій зменшилась, окрім Івано-Франківської області, де є зростання на 2% у зв'язку з підготовкою до зимового туристичного сезону.

У п'ятірку найзатребуваніших вакансій входять: менеджери з продажу, продавці-консультанти, бухгалтери, водії та кухарі.

Де найбільші зарплати в Україні

305 000 гривень на місяць може отримувати менеджер з тендерних продажів у Києві. Обов'язковою вимогою є уміння працювати з тендерними майданчиками в інтернет-магазині з продажу професійного інструменту та витратних матеріалів.

Медіабаєру, який пропонує своїм клієнтам повний комплекс послуг інтернет-маркетингу, пропонують зарплату у розмірі 287 000 гривень на місяць.

В Одеській області 240 000 гривень може отримувати рієлтор у команді професійних агентів із продажу нерухомості.

Стоматологу у клініці у Львові пропонують зарплату 140 000 гривень на місяць.

124 000 гривень може отримувати лікар-ендоскопіст у центральній районній лікарні Дніпропетровської області.

Раніше ми писали про 5 ознак того, що треба терміново звільнятись з роботи. Також ми розповідали, що в Україні запровадили покарання за цькування на роботі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.