Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нафта знову подорожчала: що вплинуло на світові ціни

Більш слабкий долар також робить нафту дешевшою для покупців за межами США

Колаж: Pro Гроші

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 0,8%

Колаж: Pro Гроші

Ціни на нафту зросли 18 жовтня. Цьому сприяло ослаблення долара та проблеми з постачанням. Також зростання було обмежено прогнозом зниження попиту на паливо з боку Китаю, оскільки він зберігає свою жорстку політику нульового COVID.

Про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 0,8%, до 92,36 долара за барель, тоді як ф'ючерси на американську нафту WTI зросли на 0,9% до 86,24 долара за барель.

Індекс долара, який вимірює курс щодо шести основних валют, включаючи фунт стерлінгів, впав до мінімуму лише за 10 днів. Оскільки різкий розворот Великобританії через суперечливий мінібюджет, спрямований на зниження податків, підняв схильність до ризику.

Більш слабкий долар також робить нафту дешевшою для покупців за межами США.

Аналітики ANZ Research зазначають, що після різкого скорочення видобутку, узгодженого ОПЕК+, інвестори збільшили свої позиції купівлі ф'ючерсів.

Країни-члени ОПЕК+ скорочують видобуток після того, як Білий дім звинуватив Ер-Ріяд у примусі деяких інших країн підтримати цей крок.

Очікування того, що Китай продовжить м'яку грошово-кредитну політику, щоб допомогти своїй економіці, яка стримується обмеженнями через COVID-19, надали деяку підтримку цінам на нафту, однак це продовжує посилювати невизначеність щодо економічного зростання країни.

Що відбувається з цінами?

За даними профільного видання Trading Economics, нафтові ринки опинилися під тиском ще з червня 2022 року. Падати вони почали на тлі посилення грошово-кредитної політики багатьох найбільших центробанків.

Це викликає побоювання в учасників ринку з приводу рецесії у світовій економіці й послаблення попиту на "чорне золото".

Також по цінах б’є постійне зростання курсу долара, і тепер ф’ючерси на нафту можуть вперше продемонструвати квартальний спад із першого кварталу 2020 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у світі залишилось не так багато нафти, і запасів вистачить усього на кілька десятків років. Ми також розповідали, чому на важливому російському проєкті "Сахалін-1" повністю зупинився видобуток "чорного золота".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.