Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На світло можна не чекати? Киянам пояснили, що заважає повернути електрику усім будинкам

Розповідаємо, які проблеми із електроенергією з'явилися у частині Києва

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Що зі світлом на лівому березі Києва

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

У Києві досі ремонтують один із комунальних об'єктів генерації, через що мешканці лівого берега столиці отримують лише 30% потреб в електроенергії.

Про це розповів гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко.

Він зазначив, що станом на зараз світло можуть отримувати майже 70% житлових будинків Києва.

"Окремо згадаю лівобережний Київ. Тут побутові клієнти отримують лише до 30% від потреб, тому що досі ведеться ремонт одного із комунальних об'єктів генерації. Водночас мережі від інших джерел генерації перевантажені і не можуть передати достатньо енергії на лівобережні райони. На жаль, поки терміни відновлення нам не відомі", – розповів він.

За його словами, по всьому місту все ще діють екстрені відключення, а можливе максимальне споживання електроенергії при цьому зросло на 7%, якщо порівнювати із 6 грудня.

До того ж, виникає багато локальних аварій. Як пояснив Коваленко, вони виникають з різних причин:

  • не спрацьовує автоматика.Частина трансформаторних підстанцій може видати помилку під час включення певної черги, в результаті чого мешканці лишаються без світла, їх потрібно підключати їх вручну;
  • ситуацію погіршує погода. Зростає кількість інших аварій: система не розрахована на таку велику кількість увімкнень та вимкнень;
  • відкладений попит: одразу після тривалих відключень споживання в рази зростає.

Киян лякають апокаліпсисом

На думку мера столиці Віталія Кличка, взимку через російські ракетні удари, якщо вони продовжаться, місто втратить електроенергію, воду і тепло. Тож киянам треба бути готовими до евакуації.

"Може статися апокаліпсис, як у голлівудських фільмах, коли через низьку температуру неможливо жити в будинках", – додав мер Києва.

Втім, очільник міста запевняє, що служби роблять усе можливе, щоб цього не сталося. Але у столиці все ще не вистачає Пунктів Незламності, щоб прийняти всіх 3,6 мільйона жителів міста у разі повних відключень.

Нагадаємо, раніше сайт Pro Гроші перевірив, як у Києві працюють Пункти Незламності. Також ми розповідали, кому із українців досі не повернули світло після останніх обстрілів РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.