Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На "Північному потоці-2" можуть відновити постачання газу – РФ заявила про готовність

Росія заявила, що готова постачати газ вцілілою ниткою "Північного потоку-2"

Колаж: Pro Гроші

РФ може найближчим часом відновити постачання

Колаж: Pro Гроші

Росія готова постачати газ Європі ниткою "Північного потоку-2", яка не була пошкоджена внаслідок вибухів.

Готовність підтвердив віцепрем’єр-міністр Росії Олександр Новак, повідомляє КоммерсантЪ.

"Що стосується другої нитки ("Північного потоку-2"), вона готова, побудована, і в разі ухвалення необхідних юридичних рішень європейськими колегами щодо її сертифікації та зняття обмежень, я думаю, що Росія в короткі терміни могла б забезпечити відповідні поставки цією ниткою газопроводу", – сказав Новак на пресконференції у Відні.

Російський віцепрем’єр поскаржився, що на розслідування інцидентів на "Північних потоках" не допущені ні оператор проекту Nord Stream, ні російські структури. Це, за його словами, перешкоджає об’єктивному розслідуванню.

Аварія на "Північний потік-2"

26 вересня стався витік газу з російського газопроводу "Північний потік-2". Пізніше повідомлялося про два ушкодження на "Північному потоці-1".

Спершу про аварію на газопроводі Nord Stream повідомила влада Данії, яка заборонила судам наближатися до острова Борнгольм, біля якого вночі 26 вересня і з’явилася пробоїна.

Європа пообіцяла розслідувати інцидент. Вже відомо, що поблизу місця аварії перебували російські військові кораблі та підводні човни. Якщо з’ясується, що за актом саботажу дійсно стоїть РФ, державу очікують жорсткі відповіді.

Трохи згодом ексголова Нафтогазу Андрій Коболєв, заявив, що за диверсіями на "Північних потоках" стоїть Росія. Країна-агресор могла закласти вибухівку в підводну інфраструктуру газопроводів ще за їх будівництва.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.