Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мова йде не про дні. У ДТЕК пояснили, коли відновлять планові відключення світла

Після семи серій ракетних ударів РФ по українській енергострукутурі ситуація залишається складною

Колаж: Pro Гроші

У ДТЕК попередили про складну ситуацію з електрикою

Колаж: Pro Гроші

Для того, щоб українська енергосистема змогла перейти виключно до планових графіків відключення світла, знадобляться не дні, а тижні.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

За його словами, швидко відновити стабільне постачання електроенергії не вдасться.

"Мова йде, на жаль, не про дні, скоріше про тижні мова йде", – сказав Сахарук.

Він також пояснив, що стабілізувати ситуацію в енергосистемі вдасться виключно за умови, що не буде нових обстрілів РФ та руйнувань.

"Якщо не буде нових влучань і нових руйнацій, в цілому, системі, щоб перейти до планових відключень, а у нас зараз діють і планові, і аварійні відключення, потрібно додати потужності", — пояснив Сахарук.

Директор ДТЕК також додав, що ситуація з електропостачанням стабілізується після того, як запустяться блоки, зупинені після останньої атаки РФ. На даний час частина блоків вже вийшла в роботу.

Ще одним чинником, який ускладнює ситуацію, стало зниження температури повітря. Через це споживання зростає і потужностей потрібно ще більше.

"На 10 відсотків зросло споживання при зниженні температури", – пояснив Сахарук.

Зазначимо, зранку 3 грудня у ДТЕК повідомили, що в Києві відбуваються екстрені відключення світла, а графіки стабілізаційних відключень, які складені раніше, наразі не діють. Крім того, екстрені відключення у Дніпрі та Одесі.

Ситуація зі світлом покращується

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 2 грудня повідомив, що в Україні з'явилася можливість скорочувати час відключень світла та перейти до прогнозованих графіків відключень.

За його словами, виробники електроенергії забезпечують 83% споживання. До всіх операторів системи розподілу – обленерго – доведені ліміти споживання по кожній області, які пріоритетно забезпечують живлення об’єктів критичної інфраструктури.

Він додав, що потреби інших споживачів – підприємств та житлового сектору – забезпечуються на 40-50%

"Відновлення триває, що дозволяє скорочувати час відключень, а також переходити до прогнозованих планових графіків", – зазначив Шмигаль.

Раніше ми писали про те, що деяким киянам збільшили тривалість відключень світла. Також ми пояснювали, куди киянам йти за продуктами у разі блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.