Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Апокаліпсису не буде? Киянам розповіли, куди йти за продуктами у разі блекауту

Віталій Кичко розповів, які заклади у столиці зможуть працювати деякий час у разі повного і тривалого знеструмлення міста

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Що працюватиме у Києві у разі блекауту

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Якщо російські ракети знову пошкодять енергетичну інфраструктуру країни і Київ на тривалий час лишиться без електроенергії, у столиці все одно працюватимуть деякі торговельні мережі, ринки, магазини та ТРЦ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, усі торгові точки працюватимуть на автономних джерелах живлення.

"Ми склали перелік із зазначенням адрес торгових мереж, продуктових ринків, магазинів (супермаркетів) і ТРЦ, які продовжуватимуть працювати на автономних джерелах живлення. Аби забезпечити потреби киян у продуктах харчування, воді, побутових та промислових товарах", – розповів він.

Киян попереджають, що в умовах повного блекауту ТРЦ, ринки і супермаркети навряд чи матимуть стабільний графік роботи. Зі списком столичних закладів, які підготувалися до блекауту, можна ознайомитись за посиланнями:

Як працюватиме київське метро

У разі надзвичайної ситуації рух поїздів буде повністю зупинено. Натомість 45 станцій столичної підземки працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та як укриття під час тривоги. Вхід на станції для людей буде абсолютно безкоштовним, але за однієї умови – потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу.

На станціях підземки будуть доступними:

  • інтернет-зв’язок;
  • електроенергія (можливість підзарядити мобільні телефони та інші гаджети);
  • питна вода;
  • санітарні вузли.

"Середня температура на станціях метро становить 12-14 градусів тепла. Тому треба одягати зимовий одяг та додатково мати теплі речі", – попередив Кличко.

Також, за словами мера, станції наземної ділянки метрополітену не будуть використовувати для потреб цивільного захисту. Тобто як укриття населення при виникненні надзвичайних ситуацій та під час дії повітряної тривоги.

Раніше стало відомо коли припиняться відключення світла в Києві. Також сайт Pro Гроші писав, чому у cтолиці не дотримуються графіків відключень електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.