Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Львів після ракетних обстрілів: що відбувається в повністю знеструмленому місті

Львів залишився повністю без світла через влучення ракет в електропідстанції області

Фото: ДСНС, Міністерство оборони України. Колаж: Pro Гроші

Після масованого обстрілу по всій Україні діють аварійні відключення

Фото: ДСНС, Міністерство оборони України. Колаж: Pro Гроші

Після чергових масованих ракетних обстрілів з боку Росії Львів залишився повністю знеструмлений, проте вже до 18:20 половина міста була з електроенергією. Також у Львові запустили ТЕЦ та почали працювати над відновленням теплопостачання та подачею гарячої води.

Як повідомляє мер Львова Андрій Садовий, планові відключення світла тривають.

"Якщо не станеться надзвичайної ситуації, то садки та школи завтра працюватимуть у звичайному режимі", – повідомив Садовий.

Мер зазначив, що наразі водопостачання у місті відновлено на 70%.

Голова Львівської ОВА підтвердив, що влучень по території міста немає, але через потрапляння ракет по електропідстанціях в області є проблеми з електропостачанням у Львові.

Ситуація в інших містах України

Київ

За інформацією мера столиці Віталія Кличка, зафіксовано кілька вибухів у різних районах. Від хвилі в будинках повилітали вікна. Енергетики вимушено вдалися до екстрених відключень електроенергії. Також повідомляють про відсутність води по всьому місту, проблеми зі зв'язком та Інтернетом. Пізніше Віталій Кличко повідомив, що ракета влучила в інфраструктурний об'єкт.

Також відомо про попадання у цивільні автомобілі та двоповерхову будівлю. Пресслужба КМВА написала про трьох загиблих і шістьох поранених внаслідок цієї атаки. На місцях працює поліція і швидка допомога, рятувальники допомагають подолати наслідки ворожих обстрілів.

Харків

У Харкові та області тимчасово відсутнє електропостачання.

Ударів по критичній інфраструктурі області не було. Але через пошкодження загальної системи застосовують аварійні відключення.

Дніпро

Через різке зниження напруги у мережі сталися аварійні відключення по всій області. Залишились знеструмленими всі водоканали, тому можуть бути перебої з водою.

Через те, що місто залишилось повністю без світла, лікарні почали працювати на генераторах.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що через обстріли довелося відключити декілька АЕС. Також ми розповідали, що відправлення потягів Укрзалізниці може відбуватися з затримкою через знеструмлення вокзалів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.