Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Хаотичні відключення світла у Києві: мешканцям яких будинків буде найскладніше

Кияни скаржаться, що графіки відключень світла не завжди актуальні та електроенергія відсутня більше 4 годин

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Графіки відключень не розповсюджуються на деякі новобудови у Києві

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Києві 4 листопада зранку були залучені екстрені відключення світла. За день від електроенергії було вимкнуто майже мільйон споживачів, а в ранкові пікові години споживання обмежили на 416 МВт.

Про це у своєму Facebook повідомляє СЕО YASNO Сергій Коваленко.

Хаотичні відключення світла

Після ранкових екстрених відключень електроенергії, ситуація з напругою на електромережі швидко стабілізувалась та повернулась до звичних для киян графіків. Однак графіки актуальні не для всіх мешканців столиці.

"Кожний випадок відключення електроенергії ми розбираємо та вносимо коригування в систему, але також є скарги на хаотичні відключення світла у деяких новобудовах", – повідомляє Коваленко.

Такі новобудови називають "специфічними", за документами ці будівлі досі оформлені, як будмайданчики. Через те, що вони є промоб'єктами, графік відключень електроенергії застосовують більш жорстокий. Тобто вимикають світло за іншими графіками та надовго.

Під час будівництва об'єкт підключають до електромережі як будмайданчик, якщо після завершення будівництва, споруду не підключити на постійну схему живлення, мешканці цієї новобудови отримуватимуть електроенергію за значно вищим тарифом.

Як це виправити?

ласники квартир повинні укласти договори з ОСР, і тільки після цього – з YASNO. Деякі компанії нехтують цим кроком. Ми взагалі не розуміємо, що будинок вже заселений і тому не можемо внести його у графік відключень", – йдеться у повідомленні.

Щоб надалі не повторювались такі ситуації, в Україні ухвалили закон, який передбачає звернення забудовників до ДТЕКу та до YASNO, щоб зареєструвати вже заселений будинок. Тільки тоді жителі зможуть платити за світло за не підвищеним тарифом, а фахівці з електропостачання зможуть отримати інформацію про необхідні обсяги електроенергії для будинку та внесуть його у графіки.

Де відключатимуть світло 5 листопада

Постачання електроенергії обмежать у:

  • Києві;
  • Київській обл.;
  • Чернігівській обл.;
  • Черкаській обл.;
  • Житомирській обл.;
  • Сумській обл.;
  • Харківській обл.;
  • Полтавській обл.

Раніше ми розповідали, які регіони знову опинились під загрозою відключення електроенергії. Також ми писали, чому разом зі світлом зникає мобільний звязок. Більше про відключення електроенергії читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.