Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Енергетики працювали всю ніч: кому вже повернули світло після ракетних ударів

Президент Володимир Зеленський розповів про ситуацію із забезпеченням українців електроенергією

Фото: ДТЕК, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Житомирській області продовжуються роботи з відновлення

Фото: ДТЕК, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні станом на ранок середи, 16 листопада, більшість абонентів вже підключені до енергомережі.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні.

"Після вчорашніх ракетних ударів на ранок мені доповіли, що більшість абонентів підключена. У різних регіонах усю ніч працювали наші енергетики, урядовці, ДСНС", – сказав Зеленський.

Він також подякував відповідним службам за оперативну роботу.

"Ми хочемо, щоб ви знали, що ви для нас – не абоненти, ви для нас – люди. І ми точно всіх ворогів переможемо. Треба трішки потерпіти. Це правда", – наголосив президент.

Зеленський також побажав українцям нормального дня без ракет.

Своєю чергою заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко уточнив, що електропостачання заживлено в Івано-Франківській, Одеський, Рівненський, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях, а також у Києві та області.

Також він поінформував, що у Волинській області без електрики перебуває близько 45 тис. споживачів. Роботи тривають. У Житомирській області продовжуються роботи з відновлення електропостачання.

Нагадаємо, 15 листопада Росія вчергове вдалася до масованої ракетної атаки по всій території України. Загалом країна-агресор випустила по Україні понад 90 ракет, 73 з яких збили сили ППО.

Водночас, вибухи пролунали у центральній частині України, на Заході, Сході та у столиці. Внаслідок ударів цілі міста майже залишились без світла та опалення.

Розповідаємо детальніше про наслідки ракетних ударів Росії.

Як відключатимуть світло 16 листопада

16 листопада по всій Україні застосовуватимуться графіки погодинних відключень, а також додатково – аварійні відключення.

"Будь ласка, підготуйтеся до збільшення часу обмеження електропостачання: зробіть необхідний запас води, завчасно зарядіть пристрої та повербанки, щоб бути на зв’язку з рідними", – написали в Укренерго.

Наразі фахівці продовжують відновлювати вражені об'єкти, щоб забезпечити електропостачання. Головна задача Укренерго – зберегти керованість енергосистеми, саме тому застосовуються аварійні відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.