Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На окупованій території росіяни хочуть запровадити зміни: до чого готуватися людям

Окупанти стверджують, що у 2023 році жителів одного з регіонів ждуть чималі зміни

Колаж: Pro Гроші

Окупанти хочуть запровадити рублі

Колаж: Pro Гроші

Російські окупанти хочуть вивести гривню з обігу на території так званої "ДНР" з 1 січня 2023 року.

Про це повідомляє так званий "глава уряду "ДНР"" Віталія Хоценка.

"З 1 січня 2023 року обіг гривні на території Донецької Народної Республіки буде припинено. Це закріплено Федеральним конституційним законом від 04.10.2022 року", – йдеться у повідомленні.

Він написав, що у 2023 році розплатитися в магазинах, сплатити послуги й зробити розрахунки ЖКГ можна буде тільки в рублях. З нового року гривня до оплати більше не прийматиметься.

Жителі зможуть обміняти гривні у відділеннях Промзв'язку банку, ЦМРБанку та МРБ-Банку за курсом банку, додав Хоценко.

Спроба диверсій на кордоні

За інформацією української розвідки, наразі підрозділи білоруських КДБ, МВС та прикордонних військ приведені в стан підвищеної бойової готовності. Цілком ймовірно, що план буде реалізовано, що допоможе окупантам прискорити втягування сусідньої армії у війну на боці Росії.

Генеральний штаб Збройних сил України 20 листопада повідомив про утримання ворогом підрозділів в прикордонних районах Брянської та Курської областей. Це говорить про ймовірність вчинення збройних провокацій на кордоні та проникнення диверсійно-розвідувальних груп із території РФ/Білорусі.

Країни ЄС періодично закликають Олександра Лукашенка припинити підтримувати російську війну. Члени G7 загрожують посилити санкції, які стануть непосильними для Білорусі, якщо Лукашенко й далі дозволятиме збройним силам РФ використовувати територію для запуску ракет, націлених на Україну.

Зауважимо, в тому числі з Білорусі летять ракети, які пошкоджують критичні об’єкти енергомережі, через що українці змушені щодня залишатися без електроенергії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який відсоток енергетичної інфраструктури втратила Україна. Також ми повідомляли, як столиці не залишитися зовсім без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.