Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Свята не буде? На Київщині запровадять максимальну економію електроенергії перед Новим роком

На території Київської області заборонили для використання гірлянди та інші святкові ілюмінації

Фото: КМДА. Колаж: Pro Гроші

Цьогоріч без святкового освітлення будуть парки, вулиці та багато інших об'єктів

Фото: КМДА. Колаж: Pro Гроші

Через скрутне енергетичне становище, яке спричинила Росія, від українців вимагається тотальна економія електроенергії. Так, Оперативний штаб ради оборони Київської області ухвалив рішення про заборону використання гірлянд та світлових декорацій по всій області.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Кому забороняється вмикати гірлянди

Кулеба написав, що насамперед це рішення стосується:

  • комерційної власності;
  • комунальної власності;
  • державної власності.

"Ми чинимо спротив ворогу, який здійснює енерготерор нашої країни. Максимальна економія електроенергії — це наш цивільний фронт сьогодні", – наголосив Кулеба.

Як знайти місце для роботи під час відключення світла

Під час щоденних відключень електроенергії кав’ярні та ресторани стали справжніми рятівниками для людей, які працюють дистанційно. Коли вдома немає світла та інтернету, багато людей шукають найближчі заклади, де можна попрацювати.

Проєкт "ЛУН місто" створює інтерактивну мапу, на якій можна знайти найближчі до вас заклади, що працюють під час стабілізаційних відключень.

"Ми, команда ЛУН Місто, робимо новий корисний проєкт – інтерактивну карту закладів з автономним живленням. Тих, які завдяки генераторам та іншому устаткуванню здатні працювати і під час загальних відключень світла", – зазначила команда проєкту.

Вони також просять представників бізнесу заповнити анкету і розказати про свій заклад з автономним живленням – про своє кафе, коворкінг, магазин, шиномонтаж, студію краси – і його додадуть на мапу.

"Ви отримаєте більше відвідувачів, а люди отримають більше можливостей жити звичним життям", – зазначають у ЛУН.

Як працює мапа та що на ній є

Мапа доступна на сайті ЛУН. На ній відмічені різні заклади, які можуть працювати під час відключення електроенергії.

Скрин: ЛУН

Окрім кафе, ресторанів та коворкінгів, на ній ще є мережі супермаркетів, гіпермаркетів, АЗС, магазини побутових товарів та техніки, СТО, зоомагазини, салони краси тощо.

Для того щоб переглянути інформацію про заклад, треба натиснути на його емблему, і ви побачите графік роботи, особливості місця та примітки.

Скрин: ЛУН

Також ви можете повідомити про неточність у роботі, якщо вона буде.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як не залишитися без мобільного зв'язку під час блекаута. Також ми розповідали, чи може Росія "вимкнути" світло по всій Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.