Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Економити треба не тільки ввечері. В шести областях додатково відключили світло

В Укренерго закликали українців зменшити споживання електроенергії ще й в ранкові години – з 8:00 до 11:00

Фото: Укренерго. Колаж: Pro Гроші

Енергетики посилено працюють, щоб відновити електропостачання

Фото: Укренерго. Колаж: Pro Гроші

З восьмої ранку в Україні зафіксували на 6% більше споживання електроенергії, ніж днем раніше, 11 жовтня, тому додаткові відключення світла довелося застосувати в Києві та шести областях.

Про це повідомили в Укренерго.

Так, диспетчерський центр Укренерго вимушено застосував обмеження для споживачів у таких регіонах:

  • місто Київ;
  • Київська область;
  • Чернігівська область;
  • Черкаська область;
  • Житомирська область;
  • Харківська область;
  • Сумська область.

Головна причина обмежень споживачів – необхідність знизити навантаження на магістральні мережі, щоб ремонтники мали час відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами. Отже, що більшим буде споживання, то більше буде обмежень.

"Будь ласка, дорогі українці, ви всі в ці дні трохи енергетики. Допоможіть нам. Ваша робота – добровільно зменшити споживання електроенергії й ставитися до нього розумно. Як показав сьогоднішній ранок, розумне електроспоживання вже має стосуватися не лише вечірніх годин, але й ранку", – наголосили в Укренерго.

В які години потрібно економити

Українців попросили ставитися до електроспоживання розсудливо вранці – з 8:00 до 11:00 години та ввечері – з 17:00 до 23:00. Водночас в Укренерго пояснили, що не просять вимикати світло на весь день.

Найменший рівень споживання електроенергії – вночі. Тому саме тоді краще користуватися обігрівачами, пральними машинами, вмикати бойлери, посудомийки та інші енергозатратні прилади.

Головні правила, яких варто дотримуватися українцям:

  • Вдень – не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів.
  • Вранці та, особливо, ввечері, коли споживання найбільше, – звести до мінімум користування електрикою.

"Кожен не увімкнений прилад – допомога енергетику, який в цей момент лагодить проводи на висоті 30 метрів або трансформатор, щоб забезпечити вам стале енергоживлення", – додали в Укренерго.

Раніше ми писали про те, чи можуть згоріти електроприлади українців через перебої зі світлом. Також ми розповідали, скільки можуть тривати віялові відключення світла в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.