Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ДТЕК поступово повертає світло українцям – у кого відновилось електропостачання

Представники компанії ДТЕК зазначають, що в найближчі години ситуація в енергосистемі буде стабілізована

Фото: ДТЕК, ДСНС. Колаж: Pro Гроші

23 листопада Росія масовано обстрілювала об'єкти енергетичної інфраструктури

Фото: ДТЕК, ДСНС. Колаж: Pro Гроші

Компанія ДТЕК уже відновила електропостачання усіх об’єктів критичної інфраструктури – лікарень і водоканалів. Наразі продовжується відновлення світла для побутових споживачів.

Про це повідомляє компанія ДТЕК на своєму сайті.

"Російські терористи ніколи не досягнуть своїх цілей – вони не залякають нас та не змусять відмовитись від своїх принципів. Атаки на енергетичну інфраструктуру – це воєнний злочин, за який будуть відповідати усі винні. Усі, враховуючи так званих російських "енергетиків", які допомагають варварам обирати цілі атак. Україна встояла, витримає та переможе. І ніякі терористичні атаки по цивільній інфраструктурі цього не змінять. Ми будемо зі світлом, а ви назавжди залишитесь у пітьмі", – заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

У якому стані перебувають регіони після обстрілів

Після масованого ракетного обстрілу в середу, 23 листопада, Укренерго довелося задіяти "червоні" графіки відключення мережі, щоб захистити систему від додаткових аварій та підтримати її роботу. До споживачів поступово повертається електрика, але досі чимало будинків не підключені до електропостачання.

Київ та Київська область: найскладніша ситуація наразі в столиці України. Як повідомив мер Віталій Кличко, 70% Києва залишається без світла. Енергетики всю ніч працювали над відновленням балансу. Передбачається, що ближче до вечора вдасться стабілізувати становище. Водопостачання повністю повернулося на лівому березі міста, на правому його також відновили до обіду.

Харківська область: комунальні служби працюють над запуском критичної інфраструктури. Як тільки вдасться відновити постачання там, на черзі – житлові будинки. Деякі райони міста вже мають світло, проте це невелика частина всієї області.

Дніпропетровська область: 50% споживачів регіону вже мають електрику, вся критична інфраструктура підключена до мережі. В області розгорнули понад 200 Пунктів Незламності, які мають тепло, воду та світло.

Черкаська область: продовжуються відновлювальні роботи. Станом на ранок у регіоні застосували жовтий графік. Більшість споживачів вже мають електрику, в частині населених пунктів станом на 10 годину ранку застосовані спеціальні графіки аварійних обмежень.

Кіровоградська область: електроенергія присутня тільки на об'єктах критичної інфраструктури.

Вінницька область: повністю відновлено постачання електроенергії.

Одеська область: об'єкти критичної інфраструктури заживлені. У першій половині дня не курсує громадський електротранспорт для зменшення навантаження.

Львівська область: застосовуються планові відключення, проте більша частина регіону підключена до споживання.

Миколаївська область: послідовно відбувається підключення критичної інфраструктури. Розгорнули 28 Пунктів Незламності. Для забезпечення електрикою окремих об'єктів в область привозять дизельні генератори.

Івано-Франківська область: Укренерго дало вказівку одночасно застосувати графіки аварійних, погодинних та спеціальних відключень.

Житомирська область: вдалося відновити постачання електрики для 400 000 споживачів. Відновлювальні роботи продовжуються.

Чернівецька область: задіяно графіки екстрених відключень. Не працює громадський електричний транспорт, проте заживлені об'єкти критичної інфраструктури.

Раніше сайт Pro Гроші писав, у яких областях найскладніша ситуація з мобільним зв'язком. Також ми розповідали, як зміняться ціни на продукти харчування через блекаут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.