Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі продукти подорожчають через блекаут: на що підніметься ціна

Стан продуктів ви можете перевірити самостійно, і якщо помітите слиз, бактерії, дріжджі, то не беріть їх

Колаж: Pro Гроші

Без світла частина продуктів може стати небезпечною

Колаж: Pro Гроші

Через постійні відключення електроенергії багато супермаркетів перейшли на бензинові та дизельні генератори. Заправка генератора обійдеться досить дорого, а тому це точно позначиться і на вартості багатьох продуктів. Також відсутність стабільного електропостачання може спровокувати їхній дефіцит через скорочення виробництва.

Про це пише сайт URB.

Що стане дорожче

У першу чергу на полицях супермаркетів можуть подорожчати овочі. Адже овочесховища потребують постійного підключення до джерела електроенергії.

Також відсутність світла вдарить по молочній галузі. Наприклад, перехід на генератори призведе не лише до зростання вартості молочної продукції, а й скоротить обсяги виробництва.

Через це зменшиться зарплата робітників, а також зменшиться поголів'я корів через відсутність збуту молока тощо.

Подорожчає і м'ясо. Птахопідприємства вже заявили про дестабілізацію роботи через відключення електрики. Це призведе до збільшення собівартості виробництва, втрати продуктивності та порушення технологічних процесів.

Підприємства постачають генераторами інкубатори. Адже відключення електроенергії призводить до втрат, які закладені на інкубацію яєць та недоотримання молодняку.

В Україні частина продуктів стала небезпечною

Раніше ми писали про те, що псується найшвидше:

  • охолоджене м'ясо;
  • напівфабрикати;
  • варені ковбасні вироби (сосиски, сардельки);
  • варена ковбаса;
  • ваговий кисломолочний сир;
  • рибні продукти.

Термін вживання таких продуктів – 48-72 години, адже вони не запаковані та охолоджені. Тому без світла вони страждають досить сильно, і зʼївши їх ви можете отримати харчове отруєння.

Як перевірити стан продукту

Якщо на поверхні продукту буде слиз, розвиватимуться бактерії, дріжджі, то не беріть його.

Також зверніть увагу, якщо на етикетці написано, що продукт має зберігатися при низьких температурах, а він просто лежить на прилавку, то не купуйте такий товар.

Раніше ми вже розповідали, як відправити власний гуманітарний кошик у щойно звільнені населені пункти Херсонщини, Харківщини й Донеччини. Також ми писали про приклади того, як живе та бореться країна у часи енергетичних викликів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.