Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи будуть відключати світло українцям? В Укренерго назвали головну складність цієї зими

Голова правління НЕК Володимир Кудрицький пояснив, чи готова українська енергосистема до зимового періоду

Фото: Укренерго. Колаж: Pro Гроші

В Укренерго пояснили, що буде з відключеннями світла

Фото: Укренерго. Колаж: Pro Гроші

В Україні завершується підготовка до опалювального сезону. Хоча очікується, що Росія знову здійснюватиме масовані обстріли об'єктів критичної інфраструктури, енергосистема буде працювати.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький.

Він зауважив, що компанія Укренерго вже сьогодні готова транспортувати зимові обсяги електроенергії. За його словами, наразі немає обмежень ні по мережі, ні по виробництву електроенергії.

Кудрицький уточнив, що зараз триває інтенсивна кампанія ремонту генерації та додав, що в Україні значно підсилили інженерний захист всіх видів енергооб'єктів магістрального рівня.

"Також ми маємо хороший досвід протидії масованим атакам, знаємо, як втримати систему. Наші героїчні сили ППО також демонструють дуже високі результати", – зауважив голова Укренерго.

Він вважає, що після досвіду минулої зими, українців навряд можна буде здивувати цього року. Тому Кудрицький переконаний, що цю зиму вдасться пройти.

"Можуть бути складності, пов’язані з обстрілами, але енергосистема не розвалиться, енергосистема буде працювати. Справимось", – переконаний очільник Укренерго.

Які графіки відключень світла діятимуть цієї зими

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук вважає, що в холодну пору року графіки відключень можуть і не задіювати. Однак такий сценарій буде можливим лише за умови відсутності нових ударів по об'єктах енергосистеми.

"Навіть взимку, коли будуть пікові навантаження, у нас буде можливість залучати імпорт, якщо не вистачатиме української генерації", – зауважив Сахарук.

Він також зауважив, що взимку можуть бути кілька сценаріїв відключень світла:

  • Сценарій, коли влучили — відремонтували швидко — повернули світло.
  • Сценарій, коли влучили, але досить сильно, і тоді є необхідність вмикати віялові відключення для того, щоб балансувати попит.

Однак очільник ДТЕК вважає, що є шанси того, що енергетичний сектор зможе пройти зиму у штатному режимі, а ППО впорається із завданням захистити українську енергосистему.

Раніше ми писали про те, чи готова енергосистема України до нової зими. Також у Міненерго пояснювали, навіщо українцям підготували графіки відключень світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.