Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без електроенергії надовго? В Укренерго натякнули, коли в Одесі покращиться ситуація зі світлом

Розповідаємо, що відбувається з електроенергією в Одесі після масштабної аварії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Одесі та області тривають відключення світла через аварію

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Одесі продовжують усувати наслідки аварії на підстанції "Укренерго", внаслідок якої без світла у суботу, 4 лютого залишилося 500 тисяч споживачів у місті та в Одеському районі.

Про це повідомив під час брифінгу керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, станом на 5 лютого енергетикам вдалося відновити електропостачання для 200 тисяч споживачів, водночас ситуація все ще залишається складною.

"В Одесі та в Одеському районі 280-290 тис. абонентів мають дуже обмежене електропостачання. Станом на вчора графік був такий: 2 години світло є, 12 – немає", – розповів він.

Тим часом Одеса продовжує отримувати потужні генератори з усієї України, для підключення критичної інфраструктури, роботу якої поступово відновлюють від учора. Кудрицький зазначив, що у міру підключення графік відключення світла будуть пом'якшувати до схеми:

  • 2 години світло є, 10 годин світла не буде.
  • 2 години зі світлом, 8 – без.

До звичайних графіків відключень електроенергія місто повернеться не раніше 10 лютого.

Також "Укренерго" продовжує відновлювати усі енергооб’єкти в Одеській області, що постраждали від російських атак. Наразі фахівці сфокусувались на одному з них, який дозволить покращити енергопостачання.

"За нашими прогнозами, до кінця робочого тижня ми маємо закінчити ці роботи, і ситуація має суттєво покращитись. Також буде ефект від переведення критичної інфраструктури на генератори", – підкреслив Володимир Кудрицький.

Що відомо про імпорт електроенергії

Ще 1 січня Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна почала імпортувати електроенергію з Європи. Також уряд дозволив підприємствам закуповувати електроенергію, і це відповідно впливатиме на постачання та їхнє можливе обмеження у постачаннях.

Як свідчать дані Міненерго, узгоджені комерційні перетікання між країнами ЄС та Україною (спільно з Молдовою) становлять 0,7 ГВт вночі та 0,6 ГВт вдень. Цих обсягів недостатньо для повного покриття дефіциту потужностей у вечірні й пікові години, проте залучення імпорту значно знизить обсяг небалансу.

Раніше ми писали, чи збільшать українцям тривалість відключень світла через похолодання. Також ми пояснювали, чому світла немає по 12 годин, але суми в платіжках ростуть.

Більше про відключення світла ви можете прочитати у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.