Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зміни вже на порозі – чого чекати від курсу валют наступного тижня

Активність в період з 10 по 16 квітня, якщо порівнювати з початком квітня, може зрости на 10%

Фото: УНІАН, unsplash. Колаж: Pro Гроші

Курс чекають певні зміни

Фото: УНІАН, unsplash. Колаж: Pro Гроші

Наступного тижня з 10-16 квітня на валютному ринку можуть бути помітні деякі нові, але водночас тимчасові тенденції.

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко розповів сайту Pro Гроші про те, чого чекати від валюти на наступному тижні.

Не виключено, що перед Великоднем приблизно на 5% зросте пропозиція валюти, а тому готівковий курс може бути:

  • 37,00-37,60 гривні за долар;
  • 39,5-41,00 гривня за євро.

За словами експерта, поточні зростання чи зниження курсу будуть "сезонними". Однак зверніть увагу, що їхня амплітуда не перевищить 0,3-0,5 гривні. Тобто стрімких "злетів" або "падінь" не очікується.

Різниця між курсом покупки й продажу також буде досить мінімальною – від 0,15 грн за долар і до 0,25 грн за євро, що є додатковим аргументом на підтвердження стабільності на валютному ринку, – говорить Герман Марченко й додає, що щорічно напередодні Великодня ринок стає більш динамічним.

Активність в період з 10 по 16 квітня, якщо порівнювати з початком квітня, може зрости на 10%. Проте вже з 17 квітня очікується, що готівковий курс може "зайти" в коридор 36,9-37,5 гривні за долар та 40-41 гривня за євро.

Поки що немає жодних ознак для об’єктивного зміцнення гривні, рівно як і відсутні причини для знецінення національної валюти. Можна сказати, що наступний тиждень в кон’юнктурі ринку стане радше винятком, а не зміною трендів, – запевняє Марченко.

Виходить, що ситуація залишатиметься стабільною і прогнозованою. Готівковий курс в обмінних пунктах знаходитиметься на позначках:

  • 37,00-37,60 гривні за долар;
  • 39,5-41,00 гривня за євро.

Чому готівковий курс долара наближається до офіційного

Раніше ми вже розповідали вам про те, що останнім часом українці могли помітити чималий спад валюти. На це впливає одразу кілька факторів.

  • Зменшення попиту на готівкову валюту у населення через можливість купити безнал з подальшим розміщенням на депозит. Депозити у валюті ростуть динамічно.
  • Відсутність емісії гривні ще з кінця минулого року.
  • Збільшення пропозиції через сезонний продаж валюти аграріями, які готувалися до посівної й потребували гривневої готівки.

Також є ще кілька факторів, однак детальніше про них та їхній вплив на курс ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Який буде курс долара у квітні

Цей місяць буде досить таки прогнозований та стабільний, а коридор коливатиметься в межах 38-39 гривень за долар. З цією думкою згоден й експерт, економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ. Детальніше про курс долара у квітні читайте тут.

Раніше ми вам вже розповідали, що буде з економікою України до кінця 2023 року. Також ми писали про те, чому курс біткоїна почав різко підвищуватися. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.