Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Паніка скасовується? Чого очікувати від курсу долара у квітні

Сайт Pro Гроші разом з експертами розібралися, чи будуть зміни на валютному ринку цього місяця

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Курс змінює свої позиції

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

З початку повномасштабного вторгнення валютний ринок зазнав чимало змін. Однак останнім часом українці помітили певну стабільність долара. Та у людей і досі залишається відкритим питання про те, що буде з іноземною валютою надалі.

Сайт Pro Гроші розповідає, чи варто чекати змін від курсу долара у квітні.

За словами доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, різких змін від валюти чекати не варто. А цей місяць буде досить таки прогнозований та стабільний.

В Україну йде нормальне надходження іноземної валюти, а отже завдяки цьому гривня зміцнюється. Зараз йде погодження програми з міжнародним валютним фондом, погодження програми з іншими фінансистами, тому я не очікую якихось надзвичайних подій по долару, – говорить експерт.

За його словами, прогнози про те, що до кінця року долар може зрости до 40 – виправдається. Однак різких змін не буде.

Я не прогнозую великого спаду чи зросту. Зовнішнє фінансування йде, дефіцит бюджету вирішений. Вже після року повномасштабної війни ми розуміємо, скільки Україна сама дає дохідностей, скільки нам треба ще зовні запозичити. Тому всі ті проблеми, які впливали в тому числі й на курс гривні за долар, зрозумілі, – додав Олексій Плотніков.

Він запевняє, що коридор цього місяця буде коливатися в межах 38-39 гривень за долар. З цією ж думкою згоден й експерт, економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ. За його даними, курс може коливатися в межах 37-38 гривень за долар.

Курс буде більш-менш стабільний. Особливих таких рухів не буде. Будуть деякі фактори, які на нього вплинуть, але цей негативний вплив мінімізується надходженням міжнародної фінансової допомоги й початком аграрного циклу, – зазначає експерт.
Олексій Кущ

Олексій Кущ

Економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна"

Хоча аграрний цикл наразі досить невпевнений, але аграрії витрачають певну кількість валюти для того, щоб посіятися. А тому суттєвих рухів чекати не варто ні в бік девальвації, ні в бік зміцнення, запевняє Олексій Кущ.

Який курс 3 квітня

Ми вже писали, що станом на 3 квітня 12:00 показники курсу долара в обмінниках такі:

  • купівля – 37,45 грн/долар;
  • продаж – 37,65 грн/долар.

Щодо євро, то його вартість становить:

  • купівля – 40,40 грн/євро;

  • продаж – 40,75 грн/євро.

Про вартість валюти на чорному ринку ви можете дізнатися в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми вам вже розповідали, що буде з економікою України до кінця 2023 року. Також ми писали про те, чому курс біткоїна почав різко підвищуватися. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.