Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Криптокриза вже минула? Чому "злетів" курс біткоїна та чого очікувати у 2023 році

Розбирались, чому зростає курс головної криптовалюти та які наслідки тогорічної кризи на ринку біткоїна

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Курс біткоїна швидко зростає

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Вперше за останні пів року курс біткоїна наблизився до 25 тисяч доларів. Лише за останню добу криптовалюта підскочила в ціні на 11,5 відсотка.

Про це свідчать дані CoinGecko.

Чому зростає вартість біткоїна

За даними фінансових експертів, курс крипти підвищується разом зі світовими цінами на тлі все більшої впевненості в тому, що зростання відсоткових ставок Федеральної резервної системи може вгамувати інфляцію, не доводячи США до рецесії.

Що відбувалось на ринку коїна у 2022 році

Через страшенну інфляцію та загрозу світової рецесії на молодому ринку криптовалюти спостерігався хаос. Тоді сталась "криптокриза", котра змусила нещодавно успішні компанії оголошувати про банкрутство, а інвестори навіть почали швидко збувати свої криптоактиви.

Наслідки "криптокризи"

Через економічні катаклізми було втрачено близько двох трильйонів доларів ринкової вартості крипторинку, заморожено мільярди доларів прибутку, а тисячі людей залишились без роботи.

Що прогнозують експерти

Після такого негативу більшість банків та інвесторів сподіваються, що ринок криптовалюти має відновитися у 2023 році після важких часів, коли біткоїн впав приблизно на 75% порівняно із його рекордним максимумом у листопаді минулого року.

Відомо, що лише в січні 2023 року курс криптовалюти зріс майже на 40%, перевищивши позначку у 20 тисяч доларів, та наблизився до свого кращого місячного результату від жовтня 2021 року та другого кращого результату в січні за останні десять років.

Як зростав біткоїн

За минулі десять років курс біткоїна зростав у 2,036 рази на рік. Якщо так триватиме й надалі, біткоїн сягне 10 мільйонів доларів, а ринкова капіталізація 200 трильйонів доларів до кінця наступних двох халвінгів — приблизно через 9 років.

Розвиток ринку криптовалют в Україні

Від початку повномасштабної війни все більше підприємців розуміють, що інтеграція криптопроцесингу дозволить збільшити прибуток, тому що громадяни все частіше користуються коїнами та можливостями, які дає цей ринок. Згідно зі звітом ООН на конференції з торгівлі та розвитку в серпні 2022 року, наша держава посідає перше місце у світі за рівнем прийняття крипти.

Посприяти розвитку допоміг Закон України "Про віртуальні активи", який 15 березня 2022 року підписав президент Володимир Зеленський. Тож не дивно, що бізнес інтегрує нові технології та починає співпрацювати зі світовими блокчейн-системами, наприклад, криптобіржею Binance. Нагадаємо, що вона анонсувала вигідні взаємовідносини з десятком українських ритейлерів, а WhitePay (конкурент на ринку) повідомила про перемовини з 45 компаніями.

Раніше ми писали про те, що буде з головною криптовалютою через десять років. Також сайт Pro Гроші повідомляв, що в Україні запустили першу криптокарту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.