Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Євро та долар готують "сюрпризи"? Що чекає на валютний ринок до кінця тижня

У декількох регіонах українцям варто очікувати націнку іноземної валюти, як додаткову плату за ризик

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям не варто панікувати

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара та євро на ринку зазнає незначних коливань. Однак особливих загроз для українців протягом 13-17 березня немає.

Про це пише Мінфін.

Панікувати через ситуативне зниження курсу американської валюти в Україні не варто. Хоча фінансисти й продовжать спроби занижувати котирування щодо долара. Основна частина великих коливань цінників в обмінниках фінкомпаній та касах банків буде цими днями саме по євро.

Банки та обмінники продовжать працювати у форматі "з обороту", цього тижня їм доведеться міняти цінники по євро кілька разів на день. Так вони реагуватимуть на поточну його поведінку на зовнішніх ринках.

Періодично для мінімізації своїх ризиків щодо євровалюти власники обмінників розширюватимуть спред між купівлею/продажем євровалюти.

Скільки коштуватиме долар та євро цього тижня

По долару спред перебуватиме в межах від 20 копійок до 50 копійок, а по євро — в межах від 25−30 копійок до 1 гривні.

У банках котирування готівкового долара при купівлі чи продажу будуть у межах дуже широкого коридору, а саме від 37,80 до 39,30 грн, а по євро — від 39,00 до 41,80 грн.

В обмінниках фінкомпаній цінники долара та євро традиційно будуть у вужчих межах:

  • долар — коридор купівлі та продажу від 37,90 до 38,85 гривень,
  • євро — коридор купівлі та продажу від 40,10 до 41,30 гривень.

Також збережеться певна націнка. Це додаткова плата за ризик. Вона коливатиметься у межах 5-15 копійок на доларі та 10-25 копійок на євро. Це буде у районах наближених до зони бойових дій або в містах з високою інтенсивністю обстрілів.

Курс долара знову вражатиме стабільністю? Чого чекати в березні

Раніше ми вже вам розповідали про те, що у березні курс вчергове вразить стабільністю українців. Адже в цей період якихось великих проблем очікувати не варто. Експерти стверджують, що курс є похідним від міжнародної фінансової допомоги. Саме тому ситуація на ринку буде досить прогнозована, завдяки тій допомозі, яку Україна отримує від інших країн.

Курс досить рухливий. Але в березні ще й аграрії будуть завозити валюту. Будуть фінансувати весняні польові роботи. Тому коридор коливання курсу може бути від 39 до 44 гривень, – говорить експерт, економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ.

Більше цікавої інформації ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Для України наступають нелегкі часи?

Також ми вже пояснювали, що у США лише за тиждень закрилися два великі банки. Signature Bank та SVB були одними з найбільших. Зараз ринки досить оптимістично сприймають цю подію. Однак варто розуміти, що для України ця ситуація тривожна.

Є загроза, яка може вплинути на рівень нашої підтримки під час війни. Тому для українців наступають досить небезпечні часи. Детальніше читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, на яких умовах банки пропонують позики українцям та про те, які проблемні купюри мають приймати в банках.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.