Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Успіх близько – як інвестору досягти висот на ринку

У своїх інвестиційних рішеннях необхідно бути терплячими та послідовними

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Треба готуватися до тимчасових коливань ринку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Підтримка здорової інвестиційної психології є ключовим фактором для довгострокового успіху в інвестуванні. Саме завдяки цьому ви зможете зберегти холодну голову та досягти успіху.

Про це говорить інвесторка, коучка та фінансова радниця Ольга Горбачова.

Збереження врівноваженості в інвестиціях

Перший крок для підтримки здорової інвестиційної психології – збереження врівноваженості.

  • Визначте свої фінансові цілі та план. Це допоможе скоротити непотрібний стрес та невизначеність.
  • Створіть диверсифікований інвестиційний портфель. Він повинен відповідати вашим цілям та ризик-профілю.
  • Не реагуйте емоційно на короткострокові коливання ринку. Не варто продавати активи через страх або паніку, оскільки це може призвести до втрати грошей.

Уникайте надмірної впевненості в інвестиціях

"Іноді інвестори можуть відчувати надмірну впевненість у своїх інвестиційних рішеннях, що може призвести до нерозумних дій", – запевняє експертка Ольга Горбачова.

  • Будьте терплячими та послідовними у своїх інвестиційних рішеннях, попри короткострокові коливання ринку чи невеликі збитки.
  • Не ігноруйте фундаментальні принципи інвестування. Це допоможе зробити обґрунтованіші інвестиційні рішення.
  • Будьте готові до тимчасових падінь і коливань ринку. Інвестування має свої ризики, і не кожний період буває успішним. Необхідно зберігати здоровий оптимізм, але і не потопати в ньому, а зважати на всі ризики та можливості.

На чому можна буде заробити гроші після війни

Раніше ми вже писали, що перше місце після війни може займати інвестиція у ринок землі, адже в майбутньому є всі шанси, що вона подорожчає.

На другому місці буде – ринок цінних паперів. Інвестиції в цей напрямок стануть досить актуальними, адже знімуть усі обмеження, які повʼязані з валютними операціями.

Після цього йдуть програми іпотечного кредитування. Під час війни багато людей втратили житло, тому це ще залишиться актуальним і надалі.

Детальний перелік топінвестицій ви можете переглянути в матеріалі за посиланням.

Як стати фінансово незалежним вже зараз

Сайт Pro Гроші розповідав, що загалом існує три кроки, які вам допоможуть стати фінансово незалежними вже зараз. Більшість українців про них не знають або просто ними не користуються, а дарма.

Завдяки цим порадам ви можете змусити ваші заощадження працювати на вас, а також формуєте власну фінансову подушку безпеки. Детальніше ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми також пояснювали, що чекає на біткоїн у 2023 році, а також розповідали про те, хто може стати першим отримувачем зарплати у криптовалюті в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.