Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На чому можна буде заробити гроші після війни – топ інвестицій

Під час війни багато людей втратили житло, тому деякі інвестиції залишаться актуальними й надалі

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці матимуть кілька джерел доходу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Наразі в Україні є чимало варіантів заробітку, якими українці можуть скористатися, аби збільшити свій дохід. Однак людей і досі цікавить актуальне питання про те, на чому можна буде заробити після війни.

Про це сайту Pro Гроші розповіла кандидатка економічних наук, експертка фінансового планування та бізнес-тренерка Віра Фостяк.

Перше місце після війни може займати інвестиція у ринок землі, адже в майбутньому є всі шанси, що вона подорожчає.

Зараз, наприклад, у Львівській області все скупляють. А 2024 року буде доступна земля для купівлі юридичними особами. Тобто вона вже здорожчає на 30-40%. Також, якщо досліджувати Європейський Союз, то після відкриття ринку землі її вартість зросла у 7-8 разів, – говорить експертка.

На другому місці буде – ринок цінних паперів. Інвестиції в цей напрямок стануть досить актуальними, адже знімуть усі обмеження, які повʼязані з валютними операціями.

Після цього йдуть програми іпотечного кредитування. Під час війни багато людей втратили житло, тому це ще залишиться актуальним і надалі.

Варто очікувати й на те, що введуть обовʼязково другий накопичувальний рівень недержавного пенсійного страхування. За словами експертки, дефіцит бюджету зростає, а це той капітал, який буде озвучений і навіть працюватиме в економіці України.

Також зараз набирає своєї популярності чат gpt, який в майбутньому дійсно може замінити кілька професій. Однак є і ті, які залишаться на ринку праці та матимуть популярність і надалі.

На мою думку, деякі професії залишаться і після війни, а це саме класичні, які стосуються допомоги. Перш за все йдеться про лікарів та психологів, – додає Віра Фостяк.

Як позбутися залежності від імпульсивних покупок

Ви можете самостійно побороти бажання купити непотріб. Аби не стати жертвою маркетингу та вести ефективне бюджетне планування, варто перед кожною дією, пов’язаною з витратами, поставити собі кілька запитань і відповісти чесно.

  1. Чи я буду використовувати цю покупку регулярно?
  2. Чи все я маю, щоб використовувати цю річ?
  3. Чи поєднується річ з іншими в моєму гардеробі/домі?
  4. Якщо я це куплю, то почуватимуся некомфортно?
  5. Якщо я нікому не покажу і не розповім про покупку, її ніхто ніколи не побачить – чи потрібна вона в цьому випадку?

Детальніше про імпульсивні покупки ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Як стати фінансово незалежним вже зараз

Існує три кроки, які вам допоможуть стати фінансово незалежними вже зараз. Більшість українців про них не знають або просто ними не користуються, а дарма.

Завдяки цим порадам ви можете змусити ваші заощадження працювати на вас, а також формуєте власну фінансову подушку безпеки. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми пояснювали, що чекає на біткоїн у 2023 році, а також про те, хто може стати першим отримувачем зарплати у криптовалюті в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.