Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці скаржаться на долари з ПриватБанку: які купюри отримують клієнти

Національний банк України встановив певні правила купівлі/продажу іноземної валюти для фінансових установ

Фото: Pro Гроші, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці стикаються з проблемами купівлі доларів в ПриватБанку

Фото: Pro Гроші, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час обміну валют українці часто стикаються з проблемами отримання брудних банкнот або купюр на яких є написи. Така ситуація сталася й у клієнтки ПриватБанку, яка хотіла повернути депозитні кошти.

Відповідну скаргу жінка опублікувала в розділі відгуків на порталі "Мінфін".

За словами клієнтки, вона замовила в ПриватБанку іноземну валюту, але коли жінка прийшла у відділення працівники фінустанови запропонували їй отримати брудні банкноти, пояснюючи, що при замовленні валюти привозять саме такі купюри.

"Я вислухала лекцію про те, що купюра в Україні дійсна якщо до 50 відсотків купюри брудні. Так, сьогодні я змогла зняти замість замовлених 1 300 доларів лише 100 доларів, та ще й старого зразка 1996 року", – пише клієнтка.

Що відповіли у ПриватБанку

На скаргу клієнти відреагували працівники фінустанови та зазначили, що ПриватБанк здійснює видачу валюти для фізичних осіб згідно з чинними вимогами Національного банку України.

"Всі банкноти без ознак підробки чи значного пошкодження придатні для операцій як купівлі, так і продажу, без жодних обмежень щодо року випуску банкнот іноземної валюти і їх номіналу", – пояснили у ПриватБанку.

До того ж у відділенні банку всі купюри попередньо проходять перевірку, а якщо стан купюри клієнта не задовольняє, то він може відмовитися її приймати.

Обмінники та банки – де краще купувати валюту

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші зазначив, що банки, з точки зору безпеки, завжди вважаються надійним варіантом.

"Там клієнт має гарантію отримання справжньої валюти та йому надають квитанцію, що підтверджує проведену операцію. Крім того, там працюють системи відеоспостереження, які реєструють всі дії працівників та клієнтів, що проводять операції обміну", – каже експерт.

Проте, якщо говорити про більш вигідний курс купівлі/продажу іноземної валюти, то краще звертатися до обмінних пунктів, адже в таких фінустановах пропонують курс долара трохи менший, ніж у банках. Однак такі умови не означають, що обмін валют буде здійснено безпечним чином.

Раніше ми розповідали, що очікувати у жовтні від курсу долара та євро. Також ми писали, яка іноземна валюта стала популярною серед українців. Більше про валютний ринок в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.