Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Валютний ринок готує нові сюрпризи? Що очікувати у жовтні від курсу долара та євро

Валютний ринок залишається складним і динамічним, і багато чинників можуть вплинути на курс долара в жовтні та в подальшому

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Економіст розповів, що чекати на валютному ринку у жовтні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У вересні відбулося чимало подій, які серйозно плинули на валютний ринок. Курс іноземних валют постійно демонстрував коливання, але вони були незначними. Проте цей місяць добігає кінця, і багатьох цікавить питання: що очікувати від курсу долара та євро у жовтні?

Щоб розібратися з цим, журналісти Pro Гроші звернулися до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова.

Що буде впливати на курс іноземної валюти

Одним з основних факторів, які впливають на курс долара в Україні, є політика Національного банку щодо валютного курсу. Все буде залежати від того, коли НБУ перейде на вільне курсоутворення, тобто, коли буде проголошений відповідний коридор, коли будуть регулювати по-іншому рух валюти тощо.

У жовтні буде спочатку такий відчутний рух долара вгору, а потім будемо дивитися на дії Нацбанку. Це перша позиція.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Другим важливим фактором є прийняття бюджету Сполучених Штатів, де буде визначена частка допомоги Україні. Якщо це відбудеться, то це не спричинить жодного впливу на валютний ринок. Однак, якщо буде сигнал про відсутність цієї допомоги або її відтерміновання, то це певним чином відобразиться на курсі іноземної валюти.

Що буде з попитом і пропозицією в жовтні

За словами експерта, стосовно попиту і пропозиції, нічого надзвичайного у жовтні не очікується. Ринок продовжить функціонувати звичайним чином. Проте важливо слідкувати за подіями на міжнародній арені, оскільки геополітичні події можуть вплинути на курс валюти.

Що буде з курсом долара та євро

За загальними прогнозами, рух долара до підвищення буде тривати протягом всього кварталу до Нового Року. Цей тренд може визначити курс долара на прийдешні місяці.

На завершення, експерт відзначає, що курс євро до долара не повинен особливо цікавити людей, оскільки він виводиться через курс долара. Тобто, коливання курсу долара перш за все визначатимуть курс євро на валютному ринку.

Раніше журналісти сайту Pro Гроші дізналися в економіста, де вигідніше купувати та продавати долари. Також ми писали, що економіст назвав головну причину популярності долара в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.