Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скільки готівки можна зняти у банкоматі – все про ліміти в Україні

Таке рішення має зменшити черги біля банкоматів та оптимізувати обіг готівки, стверджують експерти

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні встановили єдиний ліміт

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

10 великих банків України дозволяють зняти громадянам лише певну суму на добу. Також змінилися й умови зняття готівки, адже без комісії ви її можете зняти у будь-якому банкоматі.

Про це пише НБУ.

Що змінилось у правилах зняття готівки

Українські банки скасували будь-яку комісію на зняття готівки в банкоматах і встановили єдиний ліміт. Тепер, наприклад, якщо ви клієнт одного банку, то можете зняти готівку в будь-якому банкоматі на території України без комісії.

Ліміт фінустанови встановили в розмірі 10-20 тисяч гривень на добу. Таке рішення має зменшити черги біля банкоматів та оптимізувати обіг готівки.

"Видача готівки може стати чи не основною операцією, тому ми приділяємо цьому увагу. Ми вітаємо ініціативу великих банків, які заявили про так званий банкоматний роумінг. Ідея його полягає в тому, що всі банки для власників карток інших банків встановили ліміти видачі готівки такі ж самі, як і для своїх клієнтів. Ліміт може бути 10-20 тисяч", – сказав заступник голови Національного банку України Олексій Шабан.

Уже 10 великих банків працюють за новими правилами. Скоро до них мають долучитись решта фінансових установ.

Банкомат "з‘їв" гроші через раптове відключення світла

Раніше ми писали про те, що чимало клієнтів ПриватБанку вже скаржилися на втрачені гроші, коли під час роботи з банкоматом операція зірвалась через раптове відключення світла.

Якщо така сама ситуація сталась у вас, то клієнтам ПриватБанку потрібно відразу ж зателефонувати на гарячу лінію 3700 і подати заявку. Для цього потрібно надати таку інформацію:

  • номер термінала;
  • адресу термінала;
  • розмір внесеної суми;
  • орієнтовний час проведення операції.

Коли заявка буде опрацьована і гроші в терміналі перерахують, недоотримані кошти повернуть вам на карту.

Нагадуємо, що отримати готівку українці можуть не лише в банках та банкоматах, але й в нефінансових установах. Наприклад, ви це можете зробити через каси супермаркетів, а також АЗС та аптек.

Детальніше про те, де отримати готівку, ви можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Як шахраї можуть взяти на вас кредит

Також ми вже розповідали вам про те, що небезпека втратити гроші завжди існує. Інколи шахраї можуть скористатися даними, які навіть не стосуються ваших рахунків. Читайте у нашому матеріалі, за допомогою якої інформації аферисти можуть взяти кредит на будь-кого.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, як працюватимуть банки у разі тотального блекауту. Також ми розповідали, коли батькам починати говорити про фінанси з дітьми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.