Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку нервуються через долари: чим незадоволені люди

Фінустанова виправдовується перед клієнтами вимогами, прописаними в документах Національного банку України

Фото: УНІАН, скріншот. Колаж: Pro Гроші

У ПриватБанку масові проблеми з доларами, які видають клієнтам

Фото: УНІАН, скріншот. Колаж: Pro Гроші

Далеко не всіх українців влаштовує якість доларів, які видають касири у відділеннях ПриватБанку після замовлення. Скарг на стан і рік випуску валюти чимало, проте у фінансовій установі виправдовують це нормами, встановленими НБУ. Тобто тими, які зобов’язали банки приймати купюри з незначними пошкодженнями.

Скаргу опублікували на порталі "Мінфін" у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком alexandros2022, розповів, що вирішив зняти долари з валютної картки. Замовив видачу та після отримання повідомлення про те, що кошти надійшли у відділення, пішов їх забирати. Але касир ПриватБанку видав банкноти 1996 року випуску та з певними дефектами, наприклад, печатками або чорнильними плямами.

"Запевняють, що інших нема, а нових купюр і поготів. На прохання переглянути всі можливі банкноти, адже сума не більше 1 300 доларів, навідріз відмовляють. Зрозуміло що такі "проблемні" купюри не мають попит в народу. Питання, а де осідають "гарні"? Це відомо лише працівникам банку та їх "колегам" в "чорних" обмінниках", – констатував клієнт.

Плюс чоловік уточнив, що подібні ситуації виникали неодноразово при намаганні зняти валюту з картки. У відповідь на скаргу представники ПриватБанку зазначили, що послуговуються вимогами НБУ – приймають і видають гроші без ознак підробки чи значного пошкодження.

За твердженням установи, всі долари пройшли перевірку, тож вони однозначно є платіжними купюрами. Значить – можуть бути використані для купівлі та продажу без жодних обмежень. А клієнти, які незадоволенні зовнішнім виглядом і станом банкнот, можуть відмовитися їх забирати.

Що треба знати про купівлю валюти в ПриватБанку

Раніше ми розповідали, що українці можуть обміняти долари чи гривні в касі відділень у порядку живої черги. Але треба бути готовим до фактичної нестачі валюти, оскільки банки зазвичай пропонують кращий курс продажу долара, ніж обмінники. Перед походом за коштами необхідно дізнатися, чи є в наявності потрібна кількість купюр, подзвонивши на гарячу лінію.

Традиційними умовами купівлі валюти є:

  • мінімальний номінал для обміну – 1 долар, 5 євро;
  • бронь готівки недоступна;
  • обмін проводиться без поділу на декілька операцій.

Варто зазначити, що для придбання валюти в еквіваленті понад 400 000 гривень треба надати фахівцеві ПриватБанку паспорт громадянина України та РНОКПП для підтвердження особи. Менші суми цього не потребують.

Також клієнти установи можуть купити долари онлайн, використовуючи мобільний додаток. Варто здійснити такий алгоритм дій:

  • авторизуватися у Приват24;
  • натиснути на курс валют (розташований у верхній частині головного екрану);
  • обрати валюту;
  • ввести суму;
  • клікнути на кнопку "Купити";
  • обрати картки для обміну (гривневу та валютну).

У разі відсутності доларової картки її можна оформити у мобільному застосунку. Процес займає до 1 хвилини часу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що валюту будуть масово скуповувати та розповідав, чи спровокує НБУ підвищений попит на долар. Також ми повідомляли, що українці можуть безплатно користуватися новим сервісом Приватбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.